Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ & ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ

Αντιγράφουμε από το συνήθως καλά ενημερωμένο περι τα δικαστικά tribune.gr : Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TRIBUNE εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για τον Χρήστο Σκλαβούνη. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ,η εισαγγελική έρευνα για τον κ. Σκλαβούνη σχετίζεται με τη διευθυντική θέση την οποία κατείχε στο παρελθόν στην τράπεζα UBS Investment Bank, η οποία τελεί υπό έρευνα για συνέργεια σε υποθέσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής που αποκαλύφθηκε από τους ελέγχους στη λίστα Μπόργιανς.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν στο TRIBUNE ότι λόγω της διευθυντικής θέσης που κατείχε στην επενδυτική τράπεζα UBS ελέγχεται ο ρόλος του σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, χωρίς βέβαια να συνεπάγεται αυτό αναγκαστικά και εμπλοκή του.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου του 2015 εισαγγελικές αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης της λίστας Μπόργιανς είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία υποκαταστήματος της UBS στην Αθήνα, καταφέρνοντας να ταυτοποιήσουν σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας περίπου 200 μεγαλοκαταθέτες στους λογαριασμούς των οποίων διατηρούνταν ποσά που ξεκινούν από το 1,5 εκατομμύριο και αγγίζουν ακόμα και τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Ποιος είναι ο Χρήστος Σκλαβούνης
Πρόκειται για στενότατο συνεργάτη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας καθώς και του αντιπροέδρου, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος είναι στην «ομάδα Σοφών» της Συγγρού για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος της Συγγρού.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση των βασικών σημείων του κυβερνητικού προγράμματος της Συγγρού, ο Χρήστος Σκλαβούνης έχει αναλάβει υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης, με βασικό στόχο την κατάρτιση του σχεδίου για μείωση των φόρων και προσέλκυση επενδύσεων.
Εκτός από διευθυντικό στέλεχος της UBS ο κ. Σκλαβούνης στο παρελθόν έχει διατελέσει και Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επί κυβερνήσεως Σαμαρά μέχρι το Μάρτιο του 2013, όταν και υπέβαλε την παραίτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: