Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Η έρευνα τινάζει στον αέρα Mega και ΣΚΑΪ

Mega Channel και ΣΚΑΪΤην ώρα που κτυπάει η καμπάνα για κάποια από τα συστημικά κανάλια, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την πεοπερασμένη Πέμπτη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προανήγγειλε ότι μέχρι τις 10 Αυγούστου θα έχει διαμορφωθεί το νέο τηλεοπτικό τοπίο, χωρίς όμως να δώσει κάποια πληροφορία σχετικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού για τη διεκδίκηση των τηλεοπτικών αδειών. Και μάλιστα δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα αν οι άδειες θα είναι τέσσερις, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, ή θα φτάσουν τις έξι. Όπως και δεν είναι σαφές τι γνωρίζει ο πρωθυπουργός και λέει με τόση βεβαιότητα ότι στις 10 Αυγούστου θα έχει ανατείλει το νέο τηλεοπτικό σκηνικό. Και αν σε αυτό θα υπάρχουν και κάποια από τα τωρινά κανάλια. Οψόμεθα, επομένως…

Στο μεταξύ, η Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, η οποία συστάθηκε έπειτα από πρόταση της κυβέρνησης και έγινε ομόφωνα δεκτή από την Ολομέλεια της Βουλής, βρίσκεται λίγο πριν από την έκδοση του πορίσματός της.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν σταλεί από την Τράπεζα της Ελλάδος πάνω από 60.000 σελίδες και συνεχώς στέλνονται και νέα στοιχεία, που καταφθάνουν στην Κεντρική Τράπεζα από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και τις τράπεζες. Και όπως τονίζουν μέλη της Επιτροπής, είναι η πρώτη φορά που η Τράπεζα διαβιβάζει κάθε έγγραφο που έχει σχέση με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, των εκδοτικών συγκροτημάτων και των τηλεοπτικών σταθμών. Και μάλιστα ενημερώνει συνεχώς την Εξεταστική Επιτροπή για κάθε νέο στοιχείο που προκύπτει.
Από τη μέχρι τώρα εξέταση των στοιχείων που έχει στα χέρια της η Επιτροπή, η εικόνα που έχει είναι ότι τα οκτώ συστημικά κανάλια έχουν πάρει συνολικά δάνεια  ενός δισεκατομμυρίου ευρώ  (για την ακρίβεια, 964.000.000  ευρώ) και αυτό που στοιχειοθετείται είναι ότι τα δύο από αυτά έχουν μεγάλο πρόβλημα. Πρόκειται, όπως μας έλεγαν μέλη της Επιτροπής, για το Mega και τον ΣΚΑΪ, που πολύ δύσκολα θα αποφύγουν την παραπομπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: