Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Τι μου αποκάλυψαν στέλεχος της ΝΔ και αξιωματούχος πρεσβείας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ΜαρέβαΟ Κυριάκος Μητσοτάκης με την Μαρέβα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι μόνο η προσωποποίηση της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδας. Δεν είναι μόνο ο εκπρόσωπος της νεοφιλελεύθερης σέχτας που αντίθετα με όσα ευαγγελίζεται έχει ορμήσει σαν πεινασμένη ακρίδα στο δημόσιο χρήμα εδώ και δεκαετίες (Βλέπε οικογένεια Μητσοτάκη). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η τελευταία εφεδρεία του χρεοκοπημένου πολιτικού - τραπεζικού - μιντιακού συμπλέγματος που έχει οδηγήσει τη χώρα στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική κρίση. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο σύγχρονος αρχιερέας της διαπλοκής και ο όμηρος των νταβατζήδων. 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα πρόσωπο χαμηλών δυνατοτήτων. Ένα κολεγιόπαιδο από μεγάλο πολιτικό τζάκι, που προωθήθηκε σε διάφορες θέσεις λόγω των γνωριμιών του πατέρα του. Το απόλυτο παράδειγμα νεποτισμού που αποστρέφεται η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Ένας πολιτικός νάνος για τον οποίο εκφράζονται θετικά μόνο τα συμφέροντα και μία γκρούπα θλιβερών παρατρεχάμενων δημοσιογράφων.
Όπως έλεγε τις προάλλες ένα πρόσωπο που γνωρίζει όσο λίγα την ανθρωπογεωγραφία στον παραταξιακό πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας:"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποκομμένος από τον λαό. Είναι σαν να βρίσκεται σε γυάλα. Είναι σαν να έχει κατασκευαστεί για να υπηρετεί τα συμφέροντα της παραδοσιακής ελίτ. Και αυτό κάνει κακό στη Νέα Δημοκρατία. Σε αυτό το κόμμα οι νεοφιλελεύθεροι είναι μειοψηφία και οι εκπρόσωποι της λαϊκής Δεξιάς βράζουν".
Στο ίδιο μήκος κύματος, τις προηγούμενες εβδομάδες, μέσα στον Αύγουστο στέλεχος πρεσβείας πολύ ισχυρού κράτους έλεγε σε ιδιωτική συζήτηση:"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει επαφή με το λαό. Και αυτό το αξιολογούμε". Και συνέχισε: "Σε διάφορες εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας, ο στενός πυρήνας των στελεχών που πρόσκεινται και πλαισιώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ειδικά οι νέοι άνθρωποι, που εμφανίζονται ως νέο αίμα της ΝΔ, προέρχονται από την ελίτ αυτής της χώρας. Σε αυτές τις εκδηλώσεις βλέπεις μόνο παιδιά επιχειρηματιών και βιομηχάνων. Εκτιμούμε ότι έτσι έχει να διανύσει πολύ δρόμο ακόμη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ώστε να να δημιουργήσει μία σαφή δυναμική εξουσίας. Ωστε να βρει επαφή με τον λαό. Προς το παρόν ο Αλέξης Τσίπρας τον έχει κερδίσει κατά κράτος σε όλες τις αναμετρήσεις και εντυπωσιαζόμαστε από τις επικοινωνιακές δυνατότητες του Μεγάρου Μαξίμου. Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να μην μπορεί να ακολουθήσει τις απαιτήσεις των καιρών".
Τα δύο αυτά πρόσωπα περιέγραψαν με απόλυτη σαφήνεια μία πραγματικότητα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προέρχεται από την παρασιτική ελίτ, η οποία μεταπολεμικά έχει ταλαιπωρήσει αυτόν τον τόπο, λόγω παραστάσεων, εγγενών ιδεοληψιών, αλλά και... οικογενειακού προγραμματισμού είναι δρομολογημένος ώστε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας που κατέστρεψε τη χώρα.
Τρανή απόδειξη η στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Πριν την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών μετά από 27 χρόνια ανομίας, ο γιος του αποστάτη είχε φροντίσει να καταστήσει απολύτως δηλωτική τη συμπόρευσή του με τα μεγάλα συμφέροντα, με τους καναλάρχες και τη διαπλοκή. Έφτασε μέχρι στο σημείο να δίνει εντολή έκδοσης ανακοινώσεων υποστήριξης του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζου. Επρόκειτο για μια πρωτοφανή στα χρονικά ομολογία διαπλοκής. Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κοινωνικά σαδιστής νεοφιλελεύθερος γόνος της Αγίας Οικογένειας (ΕΔΩ όλη η αλήθεια για την οικογένεια Μητσοτάκη), διατυμπανίζει ότι θα καταργήσει το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και ότι επί της ουσίας θα επιστρέψει τα χρήματα του ελληνικού λαού στους καναλάρχες και στα μεγάλα συμφέροντα. Σήμερα διαμαρτύρεται υποκριτικά για τις απολύσεις στα ΜΜΕ, αυτός που στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά, υποσχέθηκε "μικρότερο κράτος", αυτός που ηδονίζεται με τις απολύσεις, με την κοινωνική ανισότητα. Αυτός που παρέα με το νεοφιλελεύθερο περιθώριο που τον πλαισιώνει και τον επηρεάζει, με την αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη και τους υπόλοιπους, εισηγούνται απολύσεις και περικοπές, όταν η Οικογένεια Μητσοτάκη και οι ουρές της έχουν απομυζήσει το ελληνικό δημόσιο.
Το εντυπωσιακό είναι ότι στον βωμό των συμφερόντων που υπηρετεί είναι διατεθειμένος να θυσιάσει και το κόμμα του. Η στάση του στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ είναι πρωτοφανής. Δεν πρέπει να υπάρχει προηγούμενο ηγέτη κόμματος στην ιστορία, ο οποίος απαρνείται επιδεικτικά το παρελθόν της παράταξης της οποίας ηγείται και να αρνείται να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο του ίδιου του του κόμματος. Δέσμιος μίας περιθωριακής νεοφιλελεύθερης κλίκας (Ξαφά κλπ) άδειασε τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, και έδωσε εντολή να μην βγει ανακοίνωση για την εκ νέου παραπομπή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και πρώην στελέχους του ΔΝΤ, Ανδρέα Γεωργίου για κακούργημα σε σχέση με το φούσκωμα του ελλείμματος. Η παραπομπή του Ανδρέα Γεωργίου είναι η σημαία της δικαίωσης για τον Κώστα Καραμανλή και την πανίσχυρη καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να επηρεάζεται περισσότερο από το σύστημα Σημίτη, από το σύστημα του ανθρώπου που ο Κώστας Καραμανλής είχε ονομάσει "Αρχιερέα της Διαπλοκής".
Το στέλεχος της ΝΔ έλεγε: "Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη δεν είναι μόνο ότι δεν έχει αφήγημα. Ο Κυριάκος δείχνει να μην έχει ίχνος κομματικού πατριωτισμού. Ούτε για τους τύπους. Και αυτό θα το πληρώσει όταν έρθουν οι εκλογές. Απλά κάποιοι δεν θα τον ψηφίσουν καν".
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι μόνο η προσωποποίηση της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδας. Δεν είναι μόνο ο εκπρόσωπος της νεοφιλελεύθερης σέχτας που αντίθετα με όσα ευαγγελίζεται έχει ορμήσει σαν πεινασμένη ακρίδα στο δημόσιο χρήμα εδώ και δεκαετίες (Βλέπε οικογένεια Μητσοτάκη). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η τελευταία εφεδρεία του χρεοκοπημένου πολιτικού - τραπεζικού - μιντιακού συμπλέγματος που έχει οδηγήσει τη χώρα στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική κρίση. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο σύγχρονος αρχιερέας της διαπλοκής και ο όμηρος των νταβατζήδων.
Το χειρότερο για τον ίδιο είναι ότι αυτό το έχουν καταλάβει και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: