Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Φέρνει τον “Κόφτη” στο Δημόσιο και ξαναμοιράζει τις άδειες, ο Κυριάκος !

“Εγώ δεν πρόκειται να ανεχτώ καμία, μα καμία, μονιμοποίηση συμβασιούχου. Όπως δεν το έκανα όσο ήμουν εγώ Υπουργός. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό” είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και στον Α Παπαχελά ο Κυριάκος Μητσοτάκης!
«Ο νόμος Παππά θα καταργηθεί και οι αρμοδιότητες θα επιστρέψουν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν θα επιστρέψει πίσω τα 250 εκατομμύρια που κατέβαλαν οι υπερθεματιστές των αδειών όπως είχε υποσχεθεί από το πρωί στο ίδιο κανάλι ο Νίκος Δένδιας.

Ο αρχηγός της ΝΔ προέβλεψε ότι η αδειοδότηση των καναλιών δεν θα περάσει απο το ΣτΕ γιατί όπως σημείωσε «ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός…» και στην συνέχεια τόνισε ότι θα επιστρέψει την αρμοδιότητα αδειοδότησης στο ΕΣΡ.
«Δεν είναι δική μας δουλειά να δίνουμε άδειες και να καθορίζουμε τον αριθμό των αδειών. Και επίσης ρητά θα ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός αδειών. Όσες αντέχει το τηλεοπτικό φάσμα αλλά πολύ αυστηρά ποιοτικά κριτήρια. Και τα ζητήματα του τιμήματος θα τα συζητήσουμε στην πορεία» σημείωσε και σε ερώτηση του Αλ.Παπαχελά αν θα καταφέρει με αυτόν τον τρόπο να μαζέψει 250 εκατομμύρια από τις άδειες όπως η σημερινή κυβέρνηση απάντησε: «Θα τα συζητήσουμε, αυτά θα τα δούμε όλα στην πορεία. Μπορώ να σας πω πολύ απλά ότι αν είχαμε σήμερα 10 κανάλια και έδινε ο καθένας 25.000.000 θα είχαμε το ίδιο ποσό. Τι θα προτιμούσατε κύριε Παπαχελά; 10 κανάλια που να έχουν δώσει όλοι από 25.000.000 με 250.000.000 ή 4 κανάλια όπου ο ένας έχει δώσει 40.000.000, ο άλλος 60.000.000, ο άλλος 70.000.000;»
Νωρίτερα είχε ζητήσει εκλογές προκειμένου να φύγει η κυβέρνηση γιατί όπως είπε χρειάζεται «πολιτική αλλαγή όσο γίνεται πιο γρήγορα».
Στην συνέχεια υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και δεσμεύτησε ότι θα μειώσει το κόστος του δημοσίου αλλά όχι από απολύσεις.
Τέλος ανέφερε ακόμη ότι έχει στείλει επιστολή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου ζητά να προσκληθούν και οι 4 υπερθεματιστές αλλά και ο Νίκος Παππάς ως αρμόδιος υπουργός και να τεκμηριώσουν οι υπερθεματιστές την προέλευση των χρημάτων.
«Είναι πολλά τα λεφτά πράγματι και θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα έχουν από νόμιμους πόρους, όπως ορίζει ο νόμος… ι» ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς όπως φαίνεται να είχε πληροφορηθεί ότι η κυβέρνηση είχε ήδη “καλύψει” πολιτικά το αίτημά του, καθώς εκανε δεκτό το αίτημα Μαρινάκη για έλεγχο του Πόθεν Έσχες, επί του συνόλου του ποσού και όχι ης πρώτης δόσης..
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: