Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

(ηχητικό) Νίκος Παππάς στο Νίκο Χατζηνικολάου: Να εξηγήσει η ΝΔ τι δεν θέλει από τον νόμο. Δεν θέλει την πρόβλεψη για 400 εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση;;;

Συγκεκριμένα στο ερώτημα τι ακριβώς θα αλλάξει στον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και πότε ο κ. Παππάς απάντησε: «Σήμερα θα πάει στη Βουλή η διάταξη η οποία αναστέλλει την εφαρμογή του άρθρου 2α, του άρθρου που μετέφερε για τη μία και μόνη πρώτη εφαρμογή του νόμου 4339 τις αρμοδιότητες διεξαγωγής του διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο δεν υπήρχε, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και θα γίνει μία συνολική αλλαγή του νόμου όταν δημοσιευτεί το αναλυτικό σκεπτικό του ΣτΕ ούτως ώστε να προσαρμοστεί η νομοθεσία στην απόφαση του ανώτατου συνταγματικού δικαστηρίου».
Και σημείωσε: «Επειδή η συγκεκριμένη διάταξη αφορούσε την πρώτη εφαρμογή, αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι και μία νομική δέσμευση ότι δεν προχωράει και καμία διοικητική πράξη η οποία αφορά αυτή τη διαδικασία έως ότου οριστικοποιηθεί και δημοσιευτεί αναλυτικά και το σκεπτικό του ΣτΕ».
Στην επισήμανση ότι η ΝΔ ζητεί την απόσυρση όλου του νομοσχεδίου ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε: «Να ρωτήσετε τη ΝΔ να καταλάβουμε όλοι τι εννοεί. Θεωρούμε ότι δικαίως και καλώς τον νομοθετήσαμε. Είναι ένας νόμος ο οποίος στις διατάξεις του για τον διαγωνισμό υπερψηφίστηκε και από κόμματα της αντιπολίτευσης όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και η ΝΔ πρέπει αν θέλει να φύγει ολόκληρος ο νόμος να εξηγήσει ποια ακριβώς διάταξη. Μήπως η διάταξη που προβλέπει ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να έχουν 400 εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση;
Μήπως η διάταξη που προβλέπει ότι πρέπει να έχουν τουλάχιστον 3 δελτία ειδήσεων; Η διάταξη που προβλέπει ότι πρέπει να έχουν ντοκιμαντέρ, εκπομπές πολιτισμού, παιδικά προγράμματα; Η διάταξη που προβλέπει ότι δεν πρέπει να αναπαράγουν μηνύματα μίσους; Ή πρέπει να παραμείνουμε στην ασυδοσία και να καταντήσουμε σε λίγο καιρό με τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι θα πουλάνε αμφιβόλου ποιότητας κρέμες προερχόμενες και εγώ δεν ξέρω από που και θα έχουν πανελλαδική εμβέλεια;».
Στην επισήμανση ότι η πρόταση για Πολύδωρα εκτιμήθηκε από πολλούς ως προσπάθεια να «στριμώξετε» τη ΝΔ και στο ερώτημα ποια θα είναι η επόμενη ημέρα σε περίπτωση που δεν συγκροτηθεί ΕΣΡ από τη σημερινή διάσκεψη των προέδρων ο κ. Παππάς απάντησε: «Θα μου επιτρέψετε να πω για την πρόταση αυτή και να μη μιλήσω για την επόμενη ημέρα διότι είμαστε ενώπιον της συνεδρίασης. Αρα δεν θα προεξοφλήσω τίποτα παρόλο που οι τοποθετήσεις των κομμάτων έχουν γίνει γνωστές, να αναμένουμε τη συνεδρίαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: