Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΕΚΛΟΓΗ ΕΣΡ ΓΙΑ 5η ΦΟΡΑ

Για άλλη μια φορά το Συμβούλιο Προέδρων της Βουλής δεν κατάφερε να εκλεξει την Πρόταση του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 16 ναι (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες), 6 παρών (ΝΔ, ΚΚΕ), 1 όχι (Ένωση Κεντρώων) και 1 απών (Χρυσή Αυγή). Για την συγκρότηση του ΕΣΡ χρειάζονται 19 θετικές ψήφοι
Απομονώθηκε η ΝΔ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι άλλαξαν την ψήφο τους από αρνητική σε θετική. Ωστόσο και πάλι δεν συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των 4/5.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 16 ναι (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες), 6 παρών (ΝΔ, ΚΚΕ), 1 όχι (Ένωση Κεντρώων) και 1 απών (Χρυσή Αυγή). Για την συγκρότηση του ΕΣΡ χρειάζονται 19 θετικές ψήφοι.
Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης άλλαξε την πρότασή του και πρότεινε τον δημοσιογράφο Νίκο Κιάο για τη θέση του αντιπροέδρου, για την οποία αρχικά είχε προτείνει τον δημοσιογράφο Βασίλη Μουλόπουλο.

Η πρόταση για το ΕΣΡ την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αιφνιδιάζοντας τη ΝΔ. Ο είναι για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Ροδόλφο Μορώνη, για αντιπρόεδρο τον Βασίλη Μουλόπουλο και για μέλος τον Νίκο Κιάο. 

Τα άλλα μέλη του ΕΣΡ θα είναι
Πόπη Διαμαντάκου, δημοσιογράφος
Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής πανεπιστημίου
Λίλιαν Μήτρου, καθηγήτρια πανεπιστημίου
Δήμητρα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια πανεπιστημίου
Αγγελική Σγώρα, διδάκτωρ Δικτύων Υπολογιστών
Γιάννης Τζανετάκος, δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: