Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

«Βόμβα» με τις παραιτήσεις στο ΣτΕ – Σύντροφος δικηγόρου καναλαρχών η Αντιπρόεδρος

«Βόμβα» με τις παραιτήσεις στο ΣτΕ – Σύντροφος δικηγόρου καναλαρχών η ΑντιπρόεδροςΝέα συνταρακτική τροπή παίρνει η υπόθεση των παραιτήσεων δύο μελών του ΣτΕ από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου, αφού όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του koutipandoras.gr, σύντροφος της παραιτηθείσας Κατερίνας Σακελλαροπούλου είναι ο δικηγόρος της Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, Παύλος Κοτσώνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα μάλιστα, ο Παύλος Κοτσώνης και ο συνέταιρός του Σπύρος Παππάς, οι οποίοι διατηρούν μεγάλο δικηγορικό γραφείο στις Βρυξέλλες, ως δικηγόροι της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, έχουν κάνει προσφυγή τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενάντια στον νόμο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραιτήθηκε χθες Τετάρτη όχι από το ΣτΕ αλλά από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου, επικαλούμενη ως αιτία την ανακοίνωση της Ένωσης για την αναβολή της πρόσφατης διάσκεψης για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστή το Δ.Σ. της Ένωσης αποδοκίμαζε ως ψευδή όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο «με βάση όχι τη δική του αντίληψη για τα πράγματα, αλλά την ανακοίνωση του Προέδρου του Δικαστηρίου, μετατρέποντας ουσιαστικά την Ένωση, για πρώτη, κατά την αντίληψή μου φορά, σε γραφείο τύπου του Προέδρου του Δικαστηρίου».
Όπως αποδεικνύεται από τα νέα στοιχεία, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάθε άλλο παρά άσχετη είναι με τα συμφέροντα των καναλαρχών οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία ενός νέου και νόμιμου τηλεοπτικού τοπίου, αφού ο σύντροφός της υπερασπίζεται τους καναλάρχες προσφεύγοντας ακόμη και στα ευρωπαϊκά όργανα.
Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που στη συνεδρίαση του ΣτΕ στις 4 του περασμένου Ιουλίου, όταν συζητούνταν οι αιτήσεις ακύρωσης του νόμου αλλά και των υπουργικών αποφάσεων που είχαν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζήτησε και εξαιρέθηκε από τη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: