Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Οργή Κοτζιά για την κόρη του Μητσοτάκη – Η Ντόρα υιοθετεί προπαγάνδα των Τσάμηδων

Οργή Κοτζιά για την κόρη του Μητσοτάκη – Η Ντόρα υιοθετεί προπαγάνδα των Τσάμηδων«Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι έκθετοι για τη συνεχή και άκριτη υιοθέτηση ψεμάτων και κάθε είδους ανακρίβειας παραγόντων της αλβανικής κυβέρνησης σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ακόμα και εκείνων που γίνονται για μικροπολιτικές εσωτερικές σκοπιμότητες στην Αλβανία», δήλωσε σε αυστηρό ύφος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος σε δηλώσεις την Πέμπτη της Ντόρας Μπακογιάννη και του Μανόλη Κεφαλογιάννη.

«Πρώτον: η Ελλάδα, τουλάχιστον η παρούσα Κυβέρνηση, ουδέποτε δέχτηκε ότι υπάρχει θέμα τσάμικου», επεσήμανε ο Νίκος Κοτζιάς και πρόσθεσε:
«Δεύτερον, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στην αλβανική πλευρά άτυπο κείμενο προσδιορισμού των προς επίλυση ελληνοαλβανικών διαφορών. Η μόνη αναφορά που γίνεται στο ανύπαρκτο ζήτημα είναι ότι αυτό έχει ήδη κριθεί από τα ελληνικά δικαστήρια».
«Τρίτον», συνέχισε ο Νίκος Κοτζιάς, «η Ελλάδα ενημέρωσε για τα πιο πάνω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να της επισημάνει τις ελληνικές κόκκινες γραμμές. Είναι το λιγότερο ανοησία να εμφανίζεται η υπογράμμιση των ελληνικών κόκκινων γραμμών ως διεθνοποίηση ενός ανύπαρκτου ζητήματος, για το οποίο η Ελλάδα ζητά τάχα τη διαμεσολάβηση της Επιτροπής. Ο μόνος που με επιπολαιότητα άνοιξε στο εξωτερικό το ζήτημα ήταν μία ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο υπουργός αναφερόμενος στη μεγαλειώδη γκάφα της Μαρίας Σπυράκη.
«Τέταρτον, η ενημέρωση για τις κόκκινες γραμμές έγινε προληπτικά διότι το κόμμα των τσάμηδων συμμετέχει στην αλβανική Κυβέρνηση, γεγονός το οποίο πολλαπλώς καταδίκασε η σημερινή ελληνική Κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Νίκος Κοτζιάς πριν κεραυνοβολήσει τους εθνικά ανεύθυνους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κάνουν μικροπολιτική με την εξωτερική μας πολιτική:
«Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για μια ακόμα φορά επιδιώκουν να τινάξουν στον αέρα την εξωτερική πολιτική της χώρας και την προσπάθεια θετικής επίλυσης εκκρεμών ζητημάτων, στα οποία ασφαλώς δεν συμπεριλαμβάνεται το τσάμικο.
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά. Θυμίζω την επίθεση που μου έκανε βουλευτής επειδή έθεσα το θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων και της απομάκρυνσης των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο.
Θα αναμέναμε την τήρηση περισσότερο υπεύθυνης στάσης από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ειδικά όταν σχολιάζονται χειρισμοί σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.
Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη το πρωί έγινε προσπάθεια από ακραίους νεοφιλελεύθερους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας, που υιοθέτησαν και αναπαρήγαγν ως δήθεν αληθινή την αλβανική προπαγάνδα, να χτυπήσουν κάτω από το ζωνάρι τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, αδιαφορώντας πλήρως για τα εθνικά μας συμφέροντα και φλερτάροντας «παθιασμένα» με την εθνική μειοδοσία μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν το ακόρεστο μένος τους. – Διαβάστε σχετικά εδώ: Με αλβανική «γραμμή» για την Τσαμουριά την έπεσαν οι νεοφιλελέδες στον Κοτζιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: