Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Χρήστος Σπίρτζης: «Τα στημένα έργα των λίγων τέλος. Το τσάμπα χρήμα τέλος».



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2016
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης:  «Τα στημένα έργα των λίγων  τέλος. Το τσάμπα  χρήμα τέλος».

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι κατάθεσε σήμερα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου  Καταγγελία –Αναφορά  για όλα τα δημοσιεύματα λάσπης που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τα έργα «Κατασκευή /αναβάθμιση οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου Λέσβου» αλλά και τους τρεις διαγωνισμούς του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Πύργος.

Παράλληλα ο υπουργός  ΥΠΟΜΕΔΙ ανακοίνωσε ότι διαβίβασε προς διερεύνηση και  στο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Εργων το φάκελο του έργου «Κατασκευή /αναβάθμιση οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου Λέσβου», προκειμένου να αποδειχτεί, ότι μέχρι σήμερα, παρά τη λάσπη και την παραπλανητική πληροφόρηση των δημοσιευμάτων, ο κ. Σπίρτζης, όχι μόνο δεν έχει υπογράψει Συμπληρωματική Σύμβαση Εργου,  αλλά ούτε κατ΄ελάχιστον την απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης.
Ο υπουργός ζήτησε μέσω της Αναφοράς στην Εισαγγελία Διαφθοράς τη διευρεύνηση των καταγγελλομένων, υπογραμμίζοντας ότι  πρόκεται για συντονισμένη προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης αλλά και του ιδίου, δημιουργώντας  εντυπώσεις διαφθοράς και διαπλοκής. Τόνισε ακόμη,  ότι αυτά τα δημοσιεύματα στοχοποίησης, υποβοηθήθηκαν, υιοθετήθηκαν άκριτα αλλά και αναπαράχθηκαν  από συγκεκριμένα πολιτικά  κόμμματα της αντιπολίτευσης(ΝΔ, Δη-Συ, Ποτάμι), σε μία προσπάθεια να συνδέσουν τις δήθεν καταγελλίες τους, με τον Χ. Καλογρίτσα ως υποψήφιο υπερθεματιστή μίας εκ των 4 αδειών, είτε με τον υιό του, Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.

   Ακολουθεί η παρέμβαση του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ στη Βουλή:
 
Αγαπητοί συνάδελφοι είναι και σήμερα, οι γνωστές αναφορές στοχοποίησης και λάσπης.  Και οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, κύριε Μητσοτάκη,  καταλαβαίνετε για ποιούς λόγους μας καταγγέλλετε; Μας καταγγέλλετε γιατί κάνουμε διαγωνισμούς για το Πάτρα – Πύργος με εκπτώσεις πάνω από 50%;  Και όχι με 0% όπως κάνατε εσείς στην Ολυμπία Οδό και στις παραχωρήσεις; Καταλαβαίνετε γιατί μας κατηγορείτε; Και πείτε μας για ποιό γεγονός μας καταγγέλλετε. Σας έχουμε επανειλημμένα προκαλέσει. Πείτε μας ποιός πως και πότε ευνοήθηκε. Ο κ. Καλογρίτσας ή  οποιοσδήποτε άλλος. Βρείτε ένα σοβαρό νομικό μηχανικό, να σας συμβουλεύσει.
Σας παροτρύνω να πείτε σε όσους δίνατε έργα, όπως ξέρατε, ότι τα στημένα έργα των λίγων  τέλος. Το τσάμπα χρήμα τέλος. Τι δεν κάνουμε. Για να τα καταθέσουμε. 
Δεν κάνουμε συμβάσεις 68 εκ ευρώ μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των παραχωρήσεων γιατί καθυστέρησαν να υπογράψουν τη σύμβαση. Δεν αφήνουμε τα λεφτά των αρνητικών λογαριασμών της Εγνατίας να μένουν στους εργολάβους, όπως μένανε πέντε κυβερνήσεις.
Να σας διαβάσω τα ποσά; Όποιος θέλει τα πορίσματα, είναι μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης. Γιατί είναι απόρρητα.  Έρχονται και άλλα. Με καλείτε να απολογηθώ  γιατί βάπτισα ένα παιδάκι. Εσείς. Που πηγαίνετε στις γιορτές και στα γενέθλια των καναλαρχών, με πούλμαν.
Μέσα στο διαγωνισμό των καναλιών πηγαίνετε στους καναλάρχες με πούλμαν. Και επειδή εμείς δεν έχουμε συνάδελφοι να φοβηθούμε τίποτα, σε αντίθεση με εσάς, κατέθεσα σήμερα και στην Εισαγγελέα Διαφθοράς και στους Επιθεωρητές  Δημοσίων Έργων για διερεύνηση, όλα τα δημοσιεύματα λάσπης, όλο αυτό το διάστημα, όλες τις δηλώσεις των στελεχών σας, ΝΔ, Δη- Συ,  Ποτάμι για διερεύνηση και για το Πάτρα – Πύργος και για τη Μυτιλήνη, το δήθεν δωράκι  που ξέχασε ο Μητσοτάκης. Πάρτε και αυτά που κατέθεσα στον Εισαγγελέα και στον Επιθεωρητή Δημοσίων Έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: