Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ομπάμα: Μόνο με τη λιτότητα δε γίνεται τίποτα, να υπάρξει ελάφρυνση χρέους (Video)

«Μόνο με την λιτότητα δεν γίνεται τίποτα και ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ελάφρυνση του χρέους, έτσι ώστε να υπάρξει μια ανάπτυξη» 
Μήνυμα στην Ευρώπη και στους πιστωτές έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ελπίζω αυτή η ανάπτυξη που είδαμε και παρατηρήσαμε, να αποτελέσει το στοιχείο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε και μαζί με τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα έλθουν αργότερα, να φθάσουμε σε μια βιώσιμη κατάσταση. Παράλληλα, εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να εμμένουμε και να υποστηρίζουμε τις θέσεις μας ότι μόνο με την λιτότητα δεν γίνεται τίποτα και ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ελάφρυνση του χρέους, έτσι ώστε να υπάρξει μια ανάπτυξη», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.ο οποίος ευχαρίστησε εκ νέου την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την θερμή υποδοχή.
Ο κ. Ομπάμα ευχαρίστησε επιπλέον τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση για τη «συμπόνοια με την οποία αντιμετώπισαν τις ροές των προσφύγων και επίσης για την συνεργασία που έχουμε με την ελληνική κυβέρνηση, ούτως ώστε να μπορέσουμε να βρούμε κάποια λύση στο προσφυγικό θέμα».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες προσθέτοντας «θα συνεργαστούμε μαζί για την εξεύρεση μιας λύσης και παράλληλα για να δούμε πώς θα μειώσουμε τις ροές των μεταναστών και φυσικά και παράλληλα να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση στις συγκρούσεις και συρράξεις που προκαλούν τις ροές».
«Όσον αφορά το Κυπριακό, πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και με τη δική μας συνεργασία, θα μπορέσουμε να βρούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση και βλέπουμε στην Ελλάδα μια φίλη και σύμμαχο, ένα πολύ σημαντικό μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», επισήμανε ο κ. Ομπάμα ο οποίος μετέφερε, επίσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: