Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Μητσοτάκης: «Καλύτερα να κλείσει ο ΔΟΛ, παρά να...» - Αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες μιας συμμορίας

Αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες μιας συμμορίας 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης"Καλύτερα να κλείσει, παρά να πάει με τον Τσίπρα", έτσι φέρεται να σκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλη η νεοφιλελεύθερη κουρελαρία που τον πλαισιώνει, όταν ανακοινώθηκε από τον ΔΟΛ η εμπλοκή του Βασίλη Μουλόπουλου σε σχέδιο σωτηρίας του ιστορικού οργανισμού. Και αυτά, ενώ η κυβέρνηση δεν είχε καμία εμπλοκή στις ενέργειες Μουλόπουλου. Μόνο στην υποψία ότι θα μπορούσε ο ΔΟΛ να αλλάξει "γραμμή" η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το νεοφιλελεύθερο σκυλολόι που στηρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ στα ΜΜΕ, έκανε ότι μπορούσε ώστε να ναυαγήσει οποιοδήποτε σχέδιο για τη διάσωση του ιστορικού συγκροτήματος. 

Αυτή η παρασιτική νεοφιλελεύθερη συμμορία έκανε ότι πέρασε από χέρι της, ώστε να οδηγηθεί στο λουκέτο ο οργανισμός με θύματα τους εργαζόμενους.
Το πως και το γιατί το εξηγεί ο παλιός αρθρογράφος των ΝΕΩΝ, Γιώργος Λακόπουλος.
Διαβάστε το ιδιαίτερα αποκαλυπτικό απόσπασμα από άρθρο του:
"Κάποιοι εκμεταλλεύθηκαν τη φυσική αδυναμία και τα διαχειριστικά προβλήματα του Ψυχάρη και πρόσδεσαν τις εφημερίδες στο άρμα το Σαμαρά και μετά του Μητσοτάκη ανοίγοντας μέτωπο με τον Τσίπρα προς τον οποίο κατευθύνονταν οι αναγνώστες τους. Αντι να τους ακολουθησουν τους επιτιμούσαν.
Μια συγκεκριμένη αρθρογραφία τα σηματοδότησε όλα αυτά – με χολερικό τρόπο ενίοτε- ως αψευδής μάρτυρας. Έτσι ολοκληρώθηκε η ζημιά που είχε ήδη επιφέρει οι «μαρμαράδες» -που έλεγε ο Νίκος Νικολάου- όταν αποδυνάμωναν διαδοχικά τις δυο εφημερίδες από την σπιρτάδα του ρεπορτάζ, υπέρ των… τεχνικών «αναβαθμίσεων».
Ήταν το στρατηγικό λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. Και προφανώς αυτό συνειδητοποίησε- πολύ καθυστερημένα- ο Ψυχάρης με την απόπειρα να φέρει πίσω τον άνθρωπό του -προτού πολιτευτεί – Βασ. Μουλόπουλο. Για να συμβεί το αδιανόητο- απόδειξη πόσο είχε χάσει τον έλεγχο: συνάντησε …αντιστάσεις από τους ίδιους που τον παρέσυραν στον φιλονεοδημοκρατικό όλεθρο. Στο μαγαζί του διασυρονταν αυτός που ο ίδιος είχε καλέσει να συνδράμει!
Η ΝΔ και οι φίλοι της βρήκαν από τα ρούχα τους. Είχαν φτάσει στο σημείο να εκλαμβάνουν τον ΔΟΛ ως σταθερό προγεφύρωμα τη Δεξιάς και ως «μίασμα» ότι προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Που να τα περιμένει παλαιότερα αυτά ο Ψυχάρης όταν κανάκευέ Βρούτους…
Αυτές οι αντιστάσεις επεκτάθηκαν, όπως λένε οι γνωρίζοντες, και στις τελευταίες απόπειρες διάσωσης. Κάποιοι προέβαλαν την επιχειρούμενη διάσωση ως …»σχέδιο άλωσης του Τύπου” από τον Τσίπρα. Τα είπε άλλωστε και ο ίδιος Μητσοτάκης στη Βουλή- σαν να του έπεφτα λόγος για τις επιλογές ενός ιδιώτη. Και ακολούθησαν, ως ηχώ του, η Φώφη και Σταύρος. Α, είχε προηγηθεί ο απαραιτητος Βενιζέλος που εχει πλεόν ψυχολογία: εναντιον του Τσίπρα νάναι κι ότι νάναι…
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από τον Μουλοπουλό μας. Για πολλά έχει ευθύνη έχει ο Ψυχάρης. Αλλά το λουκέτο δεν σχετίζεται με την αδυναμία να βρεθεί λύση επιβίωσης. Επιβάλλεται από συγκεκριμένους κύκλους για έναν, ανομολόγητο αλλά εμφανή , λόγο: μην χαθεί ο ΔΟΛ, ως υποστήριγμα της ΝΔ. Το δόγμα είναι : καλύτερα να κλείσει, παρά να πάει με τον Τσίπρα.
Με άλλα λόγια οι -δύσκολες ούτως ή άλλως- λύσεις της επιβίωσης που εξετάσθηκαν για να ανακουφίσουν τους εργαζόμενους , τορπιλίσθηκαν από όσους είχαν οδηγήσει τον ΔΟΛ στο στρατόπεδο της Δεξιάς εκμεταλλευόμενοι την προσωπική αδυναμία του Ψυχάρη. Οι ίδιοι προκειμένου να επιστρέψει στο φυσικό -αντιδεξιό προφανώς – χώρο του, έκαναν οτι μπορούσαν για να τινάξουν στον αέρα τις απόπειρες συνέχισης της έκδοσης των εφημερίδων του. Με κυνισμό και αλλαζονεία. Εστω και το πιστευαν υπονομευσαν το μελλον των εργαζόμεων.
Το σκηνικό θυμίζει λίγο την άλωση -αφού χρησιμοποιείται ο όρος- της Κωνσταντινούπολης: “Κάλλιοειδέναι φακιόλιον Τούρκικον παρά καλύπτραν λατινικήν” . Καλύτερα να κλείσει, παρά να τον χάσει ο Κυριάκος.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ όταν του ζητήθηκε προ ημερών μια δήλωση υποστήριξης έστειλε ένα κείμενο το οποίο ήταν αδύνατο να δημοσιευτεί, καθώς κρεμούσε στο τσιγκέλι τον Ψυχάρη.
Ακόμη και στο περιθώριο συνέλευσης των εργαζομένων ακούσθηκε η ανατριχιαστική εκτίμηση: “Ο Μητσοτάκης δεν θα δεχθεί τέτοια λύση”. Δηλαδή δεν θα δεχθεί τη συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων, αν πρόκειται να μην τον υποστηρίζει ο ΔΟΛ;
Δεν ξέρουμε αν ο ίδιος ο Κυριάκος έχει πράγματι τέτοιου είδους εμπλοκή΄-πέραν των όσων είπε στη Βουλή- ή απλώς κάποιοι λειτουργούν ως κολαούζοι του -οπως εμφαίζονται. Μητσοτκαικοτεροι του Μητσοτακη, εναντιώθηκαν σε λύσεις που θα σήμαιναν αλλαγή γραμμής, δηλαδή επάνοδο στην παραδοσιακή γραμμή του ΔΟΛ κατά τη Δεξιάς , ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επιβίωσης.
Από όσους είχαν εμπλοκή στο παρασκήνιο -η οικογένεια του Ψυχάρη και πρόσωπα που τον επηρεάζουν -λέγεται οτι μόνο ο Αντώνης Καρακούσης πάσχισε ειλικρινά να βρεθεί λύση που διασώζει το ψωμί των εργαζόμενων. Προσπάθησε επίσης και ο Παν. Λάμψιας που φορτώθηκε την ευθύνη να βγαίνουν τα ΝΕΑ κανονικά -μετά την παραίτηση του τελευταίου διευθυντή, επί των ημερών του οποίου άδειασε η εφημερίδα από στελέχη.
Στην πραγματικότητά παίχτηκαν πολιτικά παιχνίδια και ο ΔΟΛ υπήρξε θύμα τους. Παιχνίδια υπερ της ΝΔ. Η ειδικευόμενη σε θέματα ΜΜΕ ιστοσελίδα “ Ενημέρωση 24” ανέφερε χαρακτηριστικά . “ Γιατί διευθυντικά στελέχη, αρχισυντάκτες και μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ έκριναν ότι είναι καλύτερο να κλείσει το μαγαζί και εργάστηκαν σε αυτή την κατεύθυνση από το να δώσει λύση η κυβέρνηση ή να το αναλάβει ο Σαββίδης; Όταν γίνονταν συζητήσεις για να περάσει και επίσημα ο ΔΟΛ (γιατί ανεπίσημα είχε περάσει εδώ και καιρό) στη σφαίρα επιρροής της δεξιάς παράταξης (βλ. Αλαφούζος) γιατί δεν αντέδρασε κανείς;”
Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα. Αν ήταν δυνατόν να συστήνονται εξεταστικές επιτροπές και υποθέσεις του Τύπου θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον μια Επιτροπή Ηθικής Τάξης για τον ΔΟΛ. Για να βάλει το δάκτυλο επι τον τύπον τον ήλων και τον κάθε τζαναμπέτη στη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: