Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Συγκέντρωση οδηγών ταξί στα γραφεία της ΝΔ για την UBER

Κινητοποίηση των συνδικαλιστών της ΣΑΤΑ, που έχουν εδώ και καιρό ανοιχτή κόντρα με το Μοσχάτο, μετά από δηλώσεις στελέχους της ΝΔ υπέρ της UBER

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Νέας  Δημοκρατίας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα το πρωί της Παρασκευής μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής. Αφορμή της κινητοποίησης ήταν, σύμωνα με τους ίδιους, η τοποθέτηση του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της Νεολαίας του ΕΛΚ Κώστα Κυρανάκη σε τηλεοπτική εκπομπή για απελευθέρωση στην αγορά των μεταφορών.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυρανάκης ανέφερε στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα "Ελεύθερος Σκοπευτής" ότι "τι μπορούν να κάνουν νέα παιδιά που είναι άνεργα, να δουλέψουν και να βγάλουν λίγα χρήματα παραπάνω; Να πάρουν το ΙΧ τους και να το κάνουν UBER. Δεν μπορούν να το κάνουν σήμερα γιατί δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Με πολύ απλό τρόπο, μία κυβέρνηση, χωρίς να χρειαστεί τρόικα, χωρίς να χρειαστεί μνημόνια, μπορεί να φτιάξει ένα νομοθετικό πλαίσιο όπου να λέει ότι: κάθε πολίτης που θέλει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε αυτό τον τομέα μπορεί με μία απλή άδεια η οποία δεν κοστίζει τίποτα να κάνει αυτή την δουλειά".
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε στον Παραπολιτικά 90,1:" Η εμμονή των στελεχών της ΝΔ προς τους οδηγούς ταξί να πάνε τα οχήματα τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή UBER δημιουργεί ερωτήματα. Στην ΝΔ είναι αφελείς ή τα άρπαξαν".
Ο κ.Λυμπερόπουλος ως γνωστόν βρίσκεται εδώ και καιρό σε ανοιχτή σύγκρουση με το κόμμα της ΝΔ, με το οποίο έχει ταραγμένες σχέσεις από την εποχή της διαγραφής του από τον Αντώνη Σαμαρά. Αφορμή όμως της σύγκρουσης του με την ηγεσία Μητσοτάκη είχε σταθεί η προσχώρηση της Δράσης και του Θοδωρή Σκυλακάκη πρόσφατα στη ΝΔ, γεγονός στο οποίο ο κ.Λυμπερόπουλος είχε αντιδράσει με βαριές εκφράσεις  περί μασκαρεμένου κόμματος σε αντίθεση με την πραγματική ΝΔ. "Στην παράταξη, που υποτίθεται ότι εκφράζεται μέσα από τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, προσχώρησε η Δράση και ο Θοδωρής Σκυλακάκης, και μάλιστα με συγκεκριμένη αποστολή, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα. Εμείς, ως ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ δεν χωράμε και δεν θέλουμε να χωράμε σε αυτό το νεοφιλελεύθερο παραμύθι. Χαρούμενα όνειρα, με εφιαλτικά πρόσωπα δεν υπάρχουν", είχε αναφέρει τότε σε ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: