Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ



Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 31-5-2017
Και την πίττα δική της και το σκύλο χορτάτο, θέλει η Γερμανίδα καγκελάριος ενόψει των   επιχειρούνται τόσο από την τον Αμερικάνο πρόεδρο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ όσο και από τα αποτελέσματα του Brexit της μεγάλης Βρετανίας.
ανακατατάξεων που
Βιάστηκαν οι παράγοντες της Ευρωπαϊκής ένωσης, μάλλον υπό τις οδηγίες του ΣΟΪΜΠΛΕ, να καταλογίσουν και χρέη στην Μεγάλη Βρετανία μετά την απόφαση για την έξοδό της από την Ένωση, και μάλιστα θεώρησαν ότι απευθύνονται σε μια χώρα σαν την Ελλάδα προσπαθώντας να της δημιουργήσουν χρέος περίπου 100 δις με σκοπό να μην τολμήσει καμία χώρα να σκεφτεί κάτι ανάλογο.

Έρχεται χθες ο ΤΡΑΜΠ και επικαλείται το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας σε βάρος των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και σε βάρος του παγκόσμιου εμπορίου, δηλώνοντας ότι αν χρειαστεί θα επιβάλει ακόμα και δασμούς στα εισαγόμενα στις USA γερμανικά προϊόντα.
Από την μία, με διάφορα τερτίπια των Ελληνικών κυβερνήσεων, μέσα από νομοθετήματα και διάφορες ευνοϊκές διμερείς συμβάσεις, οι Γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και άλλα  προνόμια, τέτοια που δεν έχουν τρίτες χώρες μεταξύ αυτών  και οι USA.
Από την άλλη, οι Γερμανοί εκμεταλλευόμενοι την συμμαχία του ΝΑΤΟ, κερδίζουν, επιβάλλοντας σε συμμαχικές χώρες όπως η Ελλάδα, να πληρώνουν για την ασφάλεια τους, είτε απειλούμενοι από πρόσφυγες, είτε μέσα από εξοπλιστικά προγράμματα, επιπλέον της δαπάνης που πληρώνουν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, ενώ αυτοί αδιαφορούν για τις οφειλές τους.
Όλα τα παραπάνω και διάφορα άλλα γεωπολιτικής στρατηγικής θέματα, είναι αυτά που μπαίνουν στην παγκόσμια σκακιέρα που στην ουσία απομονώνουν την Γερμανία η οποία δεν ζητά απλά, αλλά απαιτεί την στήριξή των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης, ενάντια των USA, Αγγλίας και Ρωσίας.
Το σίγουρο είναι ότι μέχρι σήμερα σε τίποτα δεν έχει ωφεληθεί η Ελλάδα με την συμπόρευση της πλάι στην Γερμανία, τουναντίον η Γερμανία, μας έχει καταστρέψει δύο φορές, μας έχει φορτώσει ένα χρέος 320 δις και σήμερα οι ΜΕΡΚΕΛ απαιτεί την πλήρη επιτροπεία της χώρας μας, ενώ αντίθετα οι USA και Αγγλία, απαιτούν για προστασία ένα ποσοστό περίπου 2-2,5% του Ελληνικού ΑΕΠ ετησίως, μέσω του ΝΑΤΟ, από εξοπλιστικά, βάσεις κλπ, αλλά όχι την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: