Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Είναι και κάποιες ειδήσεις που τις τρώει το μαύρο το σκοτάδι...

Ειδήσεις που ο συστημικός Τύπος τις καταπίνει αμάσητες και τις τρώει το ακροδεξιό σκοτάδι που κατοικοεδρεύει τα τελευταία χρόνια στο κόμμα του πάλαι ποτέ “δεν συνομιλώ με τα άκρα”
Και είναι κάποιες ειδήσεις που όχι μόνο περνούν στα ψιλά αλλά τις τρώει το μαύρο το σκοτάδι έτσι κι έρχονται να αμαυρώσουν την εικόνα της δήθεν φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας. Ειδήσεις που ο συστημικός Τύπος τις καταπίνει αμάσητες και τις τρώει το ακροδεξιό σκοτάδι που κατοικοεδρεύει τα τελευταία χρόνια στο κόμμα του πάλαι ποτέ “δεν συνομιλώ με τα άκρα”.
Έτσι λοιπόν χάθηκε χθες από προσώπου γης και η συμπόρευση της Δεξιάς με την Ακροδεξιά στην καταψήφιση τροπολογίας τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταβίβαση των τεσσάρων κτισμάτων του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ στην κυριότητα της Περιφέρειας Αττικής ώστε να προχωρήσει επιτέλους η κατασκευή του ιστορικού μουσείου για τον αντιδικτατορικό αγώνα. Εξαφανίσθηκε από την ειδησεογραφία της ημέρας η ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή όπως εξαφανίσθηκε και η χέρι-χέρι καταψήφιση από τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή. Ναι, τα δύο κόμματα που πριν από λίγο καιρό είχαν αρνηθεί να ψηφίσουν την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στους απογόνους της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης οι οποίοι βίωσαν τη φρίκη των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης κατά την διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, συναντήθηκαν ξανά αυτήν τη φορά απέναντι στον αντιδικτατορικό αγώνα.
Όπως τότε έτσι και τώρα η σύμπλευση Ν.Δ. και Χ.Α. σε θέματα που αποτελούν ταμπού για την ελληνική Ακροδεξιά όχι απλά πέρασε στα ψιλά αλλά κυριολεκτικά θάφτηκε. Και μάλιστα θάφτηκε η είδηση για το ΕΑΤ-ΕΣΑ από δεκάδες έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ που προ ημερών είχαν επιδοθεί σε ένα απίστευτο γαϊτανάκι αναπαραγωγής ενός “δημοσιογραφικού δράκου” που ήθελε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπουλάει τα κελιά του Μουστακλή και του Παναγούλη μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Όση δημοσιότητα και αναπαραγωγή είχε η συγκεκριμένη είδηση - μαϊμού τόσο θάφτηκε και εξαφανίστηκε η μεταφορά της κυριότητας του ΕΑΤ-ΕΣΑ στην Περιφέρεια Αττικής αλλά κυρίως η από κοινού καταψήφιση της σχετικής τροπολογίας από δεξιούς και ακροδεξιούς στη Βουλή. Είναι από τις περιπτώσεις που ακόμη και ο πιο καλόπιστος παρατηρητής της καθημερινότητας αντιλαμβάνεται πως κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της μιντιακής Δανιμαρκίας όσον αφορά το καθεστώς προληπτικής αυτολογοκρισίας πολλών ΜΜΕ ώστε να μην τσαλακωθεί το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα ακροδεξιά ανακλαστικά που συχνά - πυκνά το κόμμα του επιδεικνύει εντός κοινοβουλίου και συχνά στηλιτεύονται και από στελέχη της ίδιας της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: