Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Φούντωσε η μάχη στο ΠΑΣΟΚ μετά τις ανακοινώσεις Καμίνη: Ο Κ. Λαλιώτης απορρίπτει τη «Δεξιά»

Η ανακοίνωση από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη της επικείμενης υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δημιουργεί νέα δεδομένα εντός του κόμματος, με τον Κώστα Λαλιώτη ήδη να δημοσιεύει άρθρο, με το οποίο στέλνει σαφές μήνυμα στην Φώφη Γεννηματά για την στρατηγική της.
Στην παρέμβασή του ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά προσπαθεί να «κλείσει» το παράθυρο σε μια συνεργασία της κυρίας Γεννηματά με την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδοκιμάζοντας ουσιαστικά την πολιτική της σημερινής προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, επιχειρώντας να αποδομήσει τη ΝΔ,  το Κυβερνητικό Πρόγραμμα, για την περίοδο 1994 και 1995, με το «επάρατο» και «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό τον «ολετήρα», «λαϊκιστή», «αντι-Ευρωπαίο», «άρρωστο – ανίκανο» και «αναχρονιστικό» Ανδρέα Παπανδρέου είχε απόλυτη και αδιαμφισβήτητη επιτυχία, εν αντιθέσει με τις «τραγικές επιδόσεις της Ν.Δ. αντί για σύγκλιση με τους στόχους του Μάαστριχτ είχαμε μεγάλες αποκλίσεις.
«Αυτό σήμαινε ότι η «Ευρωπαϊκή» Ν.Δ. δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να διασφαλίσει τη θέση της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη», σημειώνει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη το άρθρο Λαλιώτη θεωρείται «προπομπός» για το τι μέλλει γενέσθαι στο ΠΑΣΟΚ και ποια θα είναι η προσυνεδριακή ρητορεία των υποψήφιων αρχηγών.
Ήδη, μάλιστα, η κυρία Γεννηματά έδωσε το στίγμα της στη δήλωσή της στα «Νέα» μιλώντας για μάχη κατά του λαϊκισμού. Δηλαδή για μάχη κατά της σημερινής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη δημοκρατική παράταξη στην πρώτη γραμμή. Εμπνέοντας και συσπειρώνοντας τον προοδευτικό κόσμο απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό. Με τις διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις σε επιμέρους θέματα να αποτελούν πλούτο και όχι πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αλέξανδρος Διαμάντης
Πηγή: http://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: