Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Επίθεση των Financial Times στον Κοτζιά – Στόχος των Εγγλέζων ο ΥΠΕΞ επειδή τους χάλασε τα σχέδια με την Τουρκία

Επίθεση των Financial Times στον Κοτζιά – Στόχος των Εγγλέζων ο ΥΠΕΞ επειδή τους χάλασε τα σχέδια με την ΤουρκίαΟργισμένη είναι η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο «αναπόδεικτο άρθρο» των βρετανικών Financial Times, που υπογράφει η δημοσιογράφος Κέριν Χόουπ (Kerin Hope).Η δημοσιογράφος είναι γνωστή στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί να συκοφαντήσει τον Νίκο Κοτζιά.
Η ίδια στο παρελθόν είχε γράψει αναπόδεικτο λίβελο, στον οποίο κατηγορούσε τον Έλληνα υπουργό για σχέσεις με τον πρώην σύμβουλο του Βλάντιμιρ Πούτιν, Αλεξάντρ Ντούγκιν.

Όταν τότε της ζητήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τις αποδείξεις των ισχυρισμών της, η Κέριν Χόουπ δεν το έκανε διότι απλά δεν υπήρχε καμία απόδειξη, ενώ πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα ισχυριζόμενη ότι δεν είχε βρει κανέναν στο ελληνικό ΥΠΕΞ για να φιλοξενήσει την άλλη άποψη.
Η ίδια δημοσιογράφος χτύπησε ξανά με δημοσίευμά της την Τετάρτη, όπου από το… μακρινό Λονδίνο «ανακάλυψε» την καταδίκη των συκοφαντών της Athens Review of Books [αναλυτικά διαβάστε εδώ] και ανέλαβε να την κάνει παγκόσμιο θέμα, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση «για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης» με αφορμή την καταδίκη των συκοφαντών του εν λόγω ισχνής κυκλοφορίας περιθωριακού περιοδικού, το οποίο κανείς δεν θα γνώριζε εάν δεν είχε συκοφαντήσει τον Νίκο Κοτζιά.
Στο δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο «Δικαστική νίκη υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», η Κέριν Χόουπ σχολιάζει ότι η δικαστική απόφαση υπέρ του Νίκου Κοτζιά για «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών της εκδότριας του περιοδικού, Μαρίας Βασιλάκη, έγινε με αφορμή τη δημοσίευση επιστολής αναγνώστη, που χαρακτήριζε τον υπουργό Εξωτερικών «φανατικό» σταλινιστή.
Βεβαίως δεν ήταν μόνο αυτό, ήταν ένας οχετός από ψέμματα που καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2013 (όταν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση) και στη συνέχεια καταδικάστηκε τόσο στο Εφετείο όσο και στον Άρειο Πάγο. Οι καταδικασθέντες ως συκοφάντες παριστάνουν τον Τύπο που διώκεται…
Στο άρθρο της Κέριν Χόουπ, ενώ έκανε τον… κόπο να βρει τον Μανώλη Βασιλάκη και να φιλοξενήσει δηλώσεις του, απουσιάζει για μια ακόμη φορά η άποψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.
Η δημοσιογράφος ψευδόμενη αναφέρει ότι ουδέποτε έλαβε απάντηση από τον Νίκο Κοτζιά για να την παραθέσει.
Όπως καταγγέλλει το ΥΠΕΞ, σε αγγλόγλωσση ανακοίνωσή του, στις 30 Ιουλίου ο δικηγόρος του υπουργού, Ιωάννης Μαντζουράνης, της απέστειλε απάντηση, πράγμα που η Κέριν Χόουπ αποκρύπτει και ψευδώς ισχυρίζεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς «αρνήθηκε να σχολιάσει», πράγμα που σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ «καταστρατηγεί κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας».
Υψηλά ιστάμενες πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE τόνισαν ότι ο βρετανικός Financial Times φαίνεται ότι «εξυπηρετεί» συγκεκριμένη πολιτική που έχει στόχο από τη μία να «ξεπλένει» το νεοφιλελεύθερο εγχώριο σύστημα, που επειδή αισθάνεται να μένει «ορφανό» από το Βερολίνο αναζητά «στέγη» στο Λονδίνο και από την άλλη να στοχοποιεί τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών επειδή θεωρείται εμπόδιο για τους μετά το BREXIT σχεδιασμούς της Βρετανίας.
Δεν είναι μυστικό, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ότι στο Κυπριακό δεν ηττήθηκε μόνο η τουρκική αδιαλλαξία αλλά και η βρετανική εξωτερική πολιτική, που τα είχε συμφωνήσει με την Άγκυρα έχοντας τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε του ΟΗΕ ως «μπροστινό».
Αυτές οι δύο χώρες, αμφότερες ξεπεσμένες αυτοκρατορίες, αισθάνονται ότι μπορούν να οικοδομήσουν έναν ισχυρό άξονα στο ΝΑΤΟ εκτός Ε.Ε. και να ορίζουν την πολιτική της Συμμαχίας.
Δεν είναι τυχαίο, τονίζουν οι ίδιοι, ότι κανένα βρετανικό γεωτρύπανο δεν έχει πάρει οικόπεδο στην ανατολική Μεσόγειο διότι εκτός από την Ελλάδα «πικρή» βρετανική εμπειρία έχουν και οι σύμμαχοί μας, Ισραηλινοί, Αιγύπτιοι και Ιορδανοί.
Ενώ λοιπόν έχουν δοθεί οικόπεδα για έρευνες σε Αμερικανούς, Γάλλους και Ιταλούς, οι Βρετανοί είναι απέξω κι αυτό είναι εμπόδιο στους σχεδιασμούς για αναβίωση της «αυτοκρατορίας» τους μετά το BREXIT.
Σημειώνεται μάλιστα ότι καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι η Τουρκία ανακοίνωσε άσκηση με συμμετοχή βρετανικού πολεμικού πλοίου ανοικτά της Καρπάθου από τις 11 έως και τις 13 Αυγούστου στα νοτιοανατολικά του νησιού, περιοχή εντός του FIR Αθηνών, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της ελληνικής Περιοχής Ευθύνης SAR.
Έχοντας «φάει ξύλο» από τον Νίκο Κοτζιά η «αήττητη» βρετανική εξωτερική πολιτική το τελευταίο επτάμηνο, μην λησμονούμε ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ έχει προειδοποιήσει επισήμως τουλάχιστον τρεις φορές το Λονδίνο να είναι προσεκτικό στο Κυπριακό, διότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν δύο ψήφους στην Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το BREXIT, οι Βρετανοί -που φημίζονται για τις μεθόδους τους- είναι ικανοί να ανακαλύψουν μέχρι και συμμαθητή του Νίκου Κοτζιά από το… δημοτικό για να τους πει το… παράπονό του στην αγωνία τους να τον πλήξουν.
Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται, πρόκειται για ένα αναπόδεικτο λιβελογράφημα που αρνήθηκε να φιλοξενήσει την άποψη του Έλληνα ΥΠΕΞ και φυσικά δεν «νοιάζεται» τόσο για τον «πόνο» των καταδικασμένων συκοφαντών, όσο για να πλήξει διεθνώς την εικόνα του Νίκου Κοτζιά σε μια στιγμή που η πατρίδα μας ολοκληρώνει τα γεωπολιτικά της «καπάκια», που θα τη βγάλουν από την οικονομική κρίση και δεν προβλέπουν μερίδιο για τη Βρετανία.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ στα Αγγλικά:

An unsubstantiated article in today’s Financial Times by the journalist Mrs Kerin Hope, propagates unprecedented lies aimed at discrediting the Greek government.
Among the other lies stated in the article:
A. While failing to provide any corroboration of the claims it makes, the article presents a false story aimed at defaming the Minister of Foreign Affairs, Mr. Kotzias.
B. The newspaper lies in saying that it received no comment on the article that was to be published. The truth is that on 30 July, following pertinent correspondence, Mrs. Hope received a relevant letter from Mr. Kotzias’ attorney, Ioannis Matzouranis. The false statement that Mr Kotzias ‘declined to comment’ breaks every rule of journalistic ethics.
C. Reference is made to the independence of the judiciary and the alleged risk posed by the government to that independence, while the author of the article – obviously serving other expediencies and selfish interests – adopts all of the ‘arguments’ of the government’s opponents as self-evident, despite their having been struck down by courts of all levels. She flouts the rulings of the Greek judiciary because they are not to her liking, and she directs political labels and falsehoods at Nikos Kotzias, adopting extreme-right phraseology.
To set the record straight, the letter Mr. Matzouranis sent to Mrs Kerin Hope is hereto attached. Mr. Kotzias’ Office has Ms. Hope’s written confirmation of her receipt of the aforementioned letter.

Δεν υπάρχουν σχόλια: