Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…!!!


 Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής
Να τελειώσει το παραμύθι με την παραμονή στο ευρώ που έχει  στερήσει την οποιαδήποτε παραγωγή στην χώρα μας και την πλήρη εξάρτηση μας στα καταναλωτικά  προϊόντα από τους διεθνής παραγωγικούς κύκλους που εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από το ΚΑΡΤΕΛ των 4 εταιρειών προώθησης και που είναι κυρίως ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ και ΓΑΛΛΙΚΩΝ συμφερόντων.

Ας έρθουμε αρκετά χρόνια πίσω και να δούμε γιατί έφυγαν οι ξένες βιομηχανίες από την χώρα μας.


Στην Ελλάδα λειτουργούσαν για να καλύψουν την εγχώρια κατανάλωση μερικές ξένες βιομηχανίες όπως:

  1. H ιταλική PIRELLI για να καλύπτει τις ανάγκες της Ελλάδας σε λάστιχα αυτοκινήτων.
  2. H Γερμανική και Ολλανδική LOWENBRAU AMSTEEL   για να καλύπτουν τις ανάγκες των Ελλήνων σε μπύρα.
  3. H Ιαπωνική NISSAN για να καλύπτει τις ανάγκες σε μικρά και μεσαία αυτοκίνητα των Ελλήνων.
 
Οι παραπάνω επιχειρήσεις είχαν έρθει να στήσουν τα εργοστάσια τους στην Ελλάδα μονό και μόνο  για να μην επιβάλλονταν δασμοί στα προϊόντα τους ως εισαγόμενα, ενώ ταυτόχρονα απασχολούσαν  χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους.

Που ακριβώς όμως είναι το πρόβλημα που πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλο τον Ελληνικό λαό πράγμα που τα συμφέροντα δεν θέλουν και προσπαθούν να τον τρομοκρατούν.

 Αυτό που  φοβούνται είναι ότι με την επιβολή δασμούς στα εισαγόμενα, απο την μία θα ελαχιστοποιηθούν τα εισαγόμενα προϊόντα ενώ από την άλλη  θα ελέγχεται η παραγωγή από τους  ντόπιους πραγματικούς παραγωγούς και όχι από τα διεθνή καρτέλ που έχουν τις παραγωγικές μονάδες σε χώρες τριτοκοσμικές,κυρίως της Αφρικής με χαμηλή και αμφίβολη ποιότητα σε χαμηλό εργατικό και γενικά χαμηλό κόστος παραγωγής.

Με το που θα βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, αμέσως θα προβεί σε δύο κινήσεις:

  1. Άμεση κοπή δραχμής τόση όση χρειαζόμαστε ώστε να σταματήσουμε κάθε μορφή δανειοδότησης από τις αγορές, ενώ ο  πληθωρισμός που θα εκτοξευτεί θα είναι προσωρινός έως ότου αποκτήσουμε αυτάρκεια στα απαιτούμενα καταναλωτικά αγαθά και κυρίως στα ειδή διατροφής και ένδυσης.
  2. Επιβολή δασμολογικής κλίμακας στα εισαγόμενα ώστε να ανέβει άμεσα η εγχώρια παραγωγή και με την δασμολογική κλίμακα θα καθορίζουμε τς ανάγκες μας και θα φορολογούμε τα προϊόντα εισαγωγής σύμφωνα με τις ανάγκες μας.
Μόνο αυτά τα δύο αν συμβούν θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 500.000 θέσεις εργασίας σε ένα χρόνο και θα ιδρυθούν τουλάχιστον 60.000 μικρές επιχειρήσεις, ενώ οι οικονομία της χώρας θα ανοίξει και άλλους ορίζοντες συνεργασίας έξω από την Ευρωπαϊκή αγορά, Κίνα, Ρωσία κλπ.

Είναι χαζές οι χώρες που ενώ ανήκουν στην αγορά της Ευρώπης, όπως οι, Αγγλία, Δανία, Σουηδία, κλπ , δεν ανήκουν στην νομισματική Ευρώπη ασκώντας δική τους νομισματική και δασμολογική πολιτική;

Άρα όσοι κόπτονται για την παραμονή μας στην ενωμένη νομισματική Ευρώπη είναι αυτοί που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κόβουν χρήμα και να το δανείζουν στα κράτη και στις κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα την άνθιση των "κρατικών χρεών" στους τραπεζικούς οίκους.

Με το δεδομένο ότι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ και η ΓΑΛΛΙΑ είναι οι βασικές χώρες που έχουν παραγωγικές μονάδες σε τριτοκοσμικές χώρες, φέρνουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη και τα προωθούν και  στην Ελληνική αγορά, καλύπτοντας περίπου το 80% στα ράφια σε τιμές κόστους 50% φτηνότερα από τα αντίστοιχα της Ελληνικής παραγωγής που στην ουσία την καταργούν.

 Έχουν σοβαρό λόγο και  ΤΡΕΜΟΥΝ την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ οι δανειστές και οι τοκογλύφοι.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που πολλοί έφυγαν η περιθωριοποιήθηκαν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ επειδή διαφωνούσαν με τον τότε εκφραστή του σοσιαλισμού των πλουσίων ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , όπως ο  ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, ΚΟΤΖΙΑΣ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ κλπ., για να επικρατήσουν οι εκφραστές των ΚΑΡΤΕΛ και οι διαχειριστές της λεηλασίας  του δημοσίου χρήματος είτε σε άμεση κλοπή με τα κουρέματα των ταμείων , είτε σε έμμεση με την δημιουργία των τοξικών ομολόγων, την κλοπή μέσα απο το χρηματιστήριο, την υπερκοστολόγιση των προμηθειών του δημοσίου (SIEMENS),  των εξοπλιστικών κλπ.

Τότε ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΙΔΗΣ μιλούσε για μια Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη και από την Ηγουμενίτσα έως την Ρόδο και το Καστελόριζο στηριζόμενη στη γεωοικονομική της ανάπτυξη.

Ο οποιοσδήποτε πολιτικός στη χώρα μας, και κυρίως οι ΣΑΜΑΡΑΣ και ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ που  κορωνίζουν ότι αν βγούμε από το Ευρώ θα καταστραφούμε, είναι αυτοί που κατ, εντολή ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ και ΝΤΟΠΙΩΝ  ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ  που δεν παράγουν τίποτα σε αυτή τη χώρα παρά μόνο νέμονται τον πλούτο της, προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν  τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Επειδή ο Ελληνικός λαός κάποια στιγμή θα ξυπνήσει, και θα τους πνίξει, προσπαθούν αυτοί να τον αφομοιώσουν με τα 2.500.000 λαθρομετανάστες που στοχεύουν να τους προωθήσουν στις μονάδες που θα στήσουν οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ και θα είναι αυτές που θα μεταφέρουν από την ΤΟΥΡΚΙΑ μετά τον διαμελισμό της που έπεται..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. Αμμεση κοπή δραχμής τόση όση χρειαζόμαστε ώστε να σταματήσουμε κάθε μορφή δανειοδότησης από τις αγορές.
Μα εχουμε ΗΔΗ ελλειμα! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ! ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΛΕΦΤΑ! ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΙΣ, ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ!

2. Επιβολή δασμολογικής κλίμακας στα εισαγόμενα ώστε να ανέβει άμεσα η εγχώρια παραγωγή.
Εξοχα. Ποσο καιρο θα πρεπει να περιμενουμε για να παραγουμε ντοπια φαρμακα? Πετρελαιο? Τροφιμα?

Σε παρακαλω συνεχισε ετσι. Ειμαι fully short Euro και θα συνεχισω να ειμαι. Με κατι χαζομαρες σαν τις δικες σου ηρθε ο Τσιπρας πρωθυπουργος, και εγω τσιμπισα κατι σπιτακια στο Notting Hill. Ποιο δυνατα! ΔΡΑΧΜΗ ΤΩΡΑ!
(Ασχετε)

Ανώνυμος είπε...

xaxa..ωραια επιχειρηματα απο τον ανωθεν ευρολαγνο..οταν εχεις εθνικο νομισμα νενεκο μου μπορεις να κινησεις και να οδηγησεις εσυ την οικονομια σου και την παραγωγικη σου μηχανη οπως θες και οσο θες επιδοτοντες τις τιμες σου και τιτλοποιοντας τον πλουτο σου..και για ολες τις αποριες σου υπαρχουν ολες οι απαντησεις..(φυσικα δεν ειναι δικες σου οι αποριες αλλα απορεια των τρομολαγνων αλλα τελος παντον)ξυπνατε γιατι σε λιγο καιρο ουτε ευρω θαχετε προβατα ελληνες ουτε πατριδα..εκτος και αν θες και συ να δουλεψεις στις ανεξαρτ.οικονομικες ζωνες μαζι τους λαθρο που κρατανε εδω για αυτον τον λογο για κανα 100 ευρω μηνιατικο.Οποτε παω πασο..καλα δεσμα.Εγω και τα παιδια μου προτιμαμε να ζησουμε ελευθερη και οχι υποδουλοι στους επικυριαρχουσ τοκογλοιφους σαν πουτανακια και γιουσουφακια τους..αποτιναξτε τον ραγιαδισμο ρεεεε..500 χρονια περασαν ρεεεε

Ανώνυμος είπε...

Πάνω από 60 Φαρμακευτικές Εταιρείες, δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα παράγοντας πάνω από 5000 αντίγραφα φαρμάκων(εσχάτως τα ονόμασαν γενόσημα για να μας τρομάξουν)οι οποίες θα γίνουν άκρως ανταγωνιστικές στην Παγκόσμια αγορά, με την κυκλοφορία της δραχμής.
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ; ΘΑΣΟΣ - ΚΡΗΤΗ - ΙΟΝΙΟ. Δισεκατομμύρια Βαρέλια στο βυθό της θάλασσας τα οποία θα εξαχθούν με την τεχνογνωσία του Τσάβες.
ΤΡΟΦΙΜΑ; Βέβαια, είχες μάθει να τρως Σολωμό Σκωτίας, λαχανάκια βρυξελλών και να πίνεις Scotch. Δυστυχώς για σένα, θα φας σαρδέλα του Αιγαίου, λάχανα από την Κρήτη και θα πίνεις μόνο ούζο Τίρναβου.