Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Παράταξη μας με επικεφαλή τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό κατέβηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 με το σύνθημα «ΜΕ ΕΡΓΟ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ». Ένα σύνθημα που μετά τη νίκη στις εκλογές το έκανε πράξη σε όλα τα επίπεδα αρμοδιότητας του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας Αττικής.

1.     Οργανώσαμε την λειτουργία της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής με γνώμονα την γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών σε οκτώ περιφερειακές ενότητες, ψηφίζοντας  τον οργανισμό λειτουργίας, αξιοποιώντας το έμψυχο δυναμικό με αξιοκρατικό, δίκαιο και χωρίς κομματικούς αποκλεισμούς.
 Καλλιεργήσαμε το πνεύμα συνεργασίας και  αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων και  της Διοίκησης.
2.     Με οδηγό το πρόγραμμα μας και σημαία το σύνθημα μας «ΜΕ ΕΡΓΟ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» κατορθώσαμε μέσα σε τρία χρόνια να συνεχίσουμε, να εντάξουμε, να κάνουμε συμβάσεις και διαγωνισμούς και να εκτελέσουμε έργα εκατομμυρίων.
 Είμαστε από τους ελάχιστους οργανισμούς Τ.Α. που κάνουμε  σημαντικό έργο και διαθέτουμε αποθεματικό εκατομμυρίων με τη χρηστή διαχείριση του Γιάννη Σγουρού ως Νομάρχη Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής σήμερα.
3.     Κατορθώσαμε να έχουμε ειλικρινή και αποτελεσματική συνεργασία σχεδόν και με τους 66 Δήμους της Αττικής γιατί πιστεύουμε ότι η Τ.Α. ενωμένη θα βγάλει τη χώρα από τη κρίση και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της αν φυσικά το θέλει και η κεντρική κυβέρνηση και να μας βλέπει ως συνεργάτες και όχι ως ανταγωνιστές.
4.     Το πολύχρονο πρόβλημα των στερεών και υγρών αποβλήτων είναι το μεγάλο μας στοίχημα και είμαστε υπερήφανοι που τολμήσαμε και προωθούμε την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού που ήταν Νόμος του Κράτους από το 2003 αλλά έμενε στα χαρτιά.
 Έχουμε στόχο και θα το πετύχουμε:
·        Να σβήσουμε από το χάρτη τις δεκάδες χιλιάδες βόθρους της Αττικής.
·        Να μην υπάρχει καμιά ανεξέλικτη και παράνομη χωματερή.
·        Να  μη πλημμυρήσουνε ξανά συνοικίες και πόλεις από βροχόνερα και λύματα.
·         Η διαχείριση των υγρών και στερών αποβλήτων να γίνει με τρόπο επιστημονικό, περιβαλλοντικό, σύγχρονης τεχνολογίας  και με μικρό κόστος για τους πολίτες της Αττικής.
Ο ΕΔΣΝΑ με πρόεδρο τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό κατόρθωσε:
·        Ολοκληρώθηκε  η Α΄ φάση των διαγωνισμών και ξεκίνησε ήδη η Β΄ φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου για την κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων με Σ.Δ.Ι.Τ.
·        Να τακτοποιηθούν τα χρέη παρελθόντων ετών
·        Να οργανωθεί λειτουργικά και να αλλάξει την εικόνα του
·        Έβαλε τις βάσεις  να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα δεκαετιών.

Η Παράταξη μας το μικρό αυτό απολογισμό δεν το κάνει για να ευλογήσει τα γένια της , άλλωστε  υποχρέωση και καθήκον ενός σοβαρού  πολιτικού φορέα που θέλει να διοικεί Δημόσιο Οργανισμό με συνέπεια λόγων και έργων για να έχει αποτέλεσμα είναι  να δουλεύει για αυτό που τον εμπιστεύτηκαν.
Δεν μπορούμε όμως,  να μείνουμε απαθείς σε γεγονότα που εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει κάποιοι απαξιώνοντας θεσμούς, κατηγορώντας ανθρώπους χωρίς στοιχεία, παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια προεκλογικού χαρακτήρα, εκτός και εάν κάνουν αυτά για να δείξουν στα αφεντικά  τους πόσο πιστοί τους  είναι, αγνοώντας το ρόλο  και το σκοπό τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι συνδικαλιστές της γραβάτας που νιώθουν ότι το   μαγαζάκι των μηχανισμών, των συντεχνιών,  της εξυπηρέτησης συμφερόντων των αφεντικών τους,  τελείωσε, προσπαθούν στο όνομα της δήθεν  νομιμότητας, να πλήξουν το τεράστιο πολυεπίπεδο έργο που έχουμε πετύχει στην διοίκηση, με ψέματα, με τσαμπουκάδες και  με απειλές.
 Συνεργάζονται ακόμα και με τον διάβολο και μέσα στο πανικό τους κάνουν συνεργασίες με κάθε ευκαιριακή συντεχνία.
Ξεχνούν οι άμοιροι πως ο ψεύτης και ο κλέφτης το πρώτο χρόνο χαίρεται. Δεν έχουν καταλάβει ότι η χώρα βρίσκεται σε τραγική θέση και ότι τα ψέματα τους και η υπηρεσία στα αφεντικά τους  τελείωσαν. Ξεχνούν ότι τα κομματικά παιχνίδια με μικροκομματικό ορίζοντα, σήμερα δεν περνούν.
 Η χώρα και η Τ.Α. θέλουν διοικήσεις έργου, ανθρώπους εργάτες και όχι λαμόγια, κυβερνώντες υπηρέτες του λαού και όχι υπηρέτες συμφερόντων και αφεντάδων. Ξεχνούν ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται και όχι απλά να καταγράφονται.
Εμείς πιστεύουμε στο Θεσμό της αιρετής Περιφέρειας και θα συνεχίσουμε να ασκούμε διοίκηση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των πολιτών γιατί μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να μας κρίνουν.
Εμείς θα συνεχίσουμε να θέτουμε υψηλούς στόχους και να εκτηθόμεθα με καθαρό το μέτωπο και τα χέρια μας, κτυπώντας το παρασκήνιο, την ίντριγκα, την παραπληροφόρηση, τον ψευτουπερβάλοντα διοικητικό  ζήλο.
Η Παράταξη μας πιστεύει πως οι αυτοαποκαλούμενοι σωτήρες του λαού είναι υπηρέτες αφεντικών και  θα συνεχίσουν να μας πολεμούν με ψέματα και φαντασιώσεις, αλλά ο λαός θα τους απορρίψει γιατί τώρα γνωρίζει, δεν ακούει μόνο τα ψεύτικα λόγια τους,  βλέπει τα έργα και αισθάνεται κάτι να αλλάζει στην Αττική.
Η Παράταξη μας με επικεφαλή το  Γιάννη Σγουρό με θάρρος και τόλμη θα συνεχίσει αυτό που άρχισε και να είστε σίγουροι ότι ο αλάνθαστος κριτής, οι πολίτες της Αττικής, έχουν και μνήμη και κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: