Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Η «ΟΜΗΡΙΑ» ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΝΔ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ


Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 4.1.2014
ΕΝΑΛΑΓΗ 5 ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
Από το 2009 που στην ουσία «παραιτήθηκε» ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ από τα πολιτικά πράγματα για κάποιους λόγους στους οποίους κάποιοι όπως ο Γ, Τράγκας θέλουν να αφήνουν υπονοούμενα ότι απειλήθηκε η ζωή του γιατί «κοίταξε» προς την Ρωσία, ενώ κάποιοι άλλοι εναρμονισμένοι με την άποψη του Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ότι η διαπλοκή έχει προχώρησε σε τέτοιο βαθμό ώστε απαιτείται γενική κάθαρση σε όλους τους φορείς της χώρας ( πολιτικά κόμματα, συνδικαλισμός, δικαιοσύνη, κρατικός φορέας, στρατός κλπ), η Ελλάδα ευρίσκεται σε διαρκεί πολιτική αποσταθεροποίηση και διοικείται από κυβερνήσεις «σούπα» οι οποίες έχουν σαν κοινό στόχο την πρωτοφανή για τα παγκόσμια χρονικά κλοπή του Εθνικού και Λαϊκού πλούτου.

Κατά την ανωτέρω περίοδο διαδοχικά μας κυβέρνησαν οι παρακάτω:
Ενώ οι εναλλαγές των κυβερνήσεων είναι σε εξέλιξη και σε  διάστημα περίπου 5 ετών έχουμε πέντε κυβερνήσεις, να δούμε σήμερα πώς διαμορφώνεται το πολιτικό τοπίο σε κάθε κόμμα:

ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.
Με την «παραίτηση» του Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ στην  Ν.Δ. έγιναν τα ακόλουθα:

Εξελέγχει  νέος αρχηγός ο ΣΑΜΑΡΑΣ με το πρόσχημα να καθαρίσει το πολιτικό τοπίο στη Ν.Δ φυσικά με τις ευλογίες του Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ δεδομένου ότι δήλωνε το παρόν σε κάθε διαδικασία.

Άλλαξε κτίριο  για να μην θυμίζει το παλιό και να δηλώνει το καινούργιο.

Άρχισαν να φεύγουν οι «διαφωνούντες» ως αντιμνημονιακοί και να φτιάχνουν δικά τους κόμματα με βασικό στόχο να απορροφούν τους κραδασμούς των διαφωνούντων από την επερχόμενοι λαίλαπα που ετοίμαζαν στον Ελληνικό λαό ώστε να ανοίγουν «νέα μαντριά» για να τους δένουν.

Πρώτη η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ δημιούργησε την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» και  περιχαράκωσε ένα μικρό ποσοστό.

Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ  δημιούργησε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και περιχαράκωσε ένα σημαντικό ποσοστό.

Ο Χ. ΖΩΗΣ δημιούργησε την ΝΕΑ ΜΕΡΑ και προσπαθεί να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερους Νεοδημοκράτες.

Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΦΕΡΗΣ έχοντας ήδη σε ζωή τον ΛΑΟΣ έχει απήχηση σε ένα σημαντικό μέρος του Ελληνικού λαού.

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ προκειμένου να μην βρεθεί έξω από τα δύσκολα και τα καρπωθεί όλα ο ΣΑΜΑΡΑΣ, μπαίνει ανενεργά στα μνημονιακά σχήματα βάζοντας μπροστάρη στην καρατόμηση των απολύσεων τον ΚΥΡΙΑΚΟ ώστε να μην λείπει το «σόι» από την παράσταση για το μελλοντικό μοίρασμα.

Σήμερα όλα αυτά τα σχήματα ετοιμάζονται να υποδεχθούν σαν νέο ΕΘΝΑΡΧΗ τον Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και αφού επικαλεσθούν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ θα επανενωθούν ώστε να μην βρεθούν έξω από το «μαντρί» στην συγκομιδή των καρπών. 

Ήδη έχουν αρχίσει οι ανακοινώσεις για την επάνοδο πολλών εξ’ αυτών, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά στο «μαντρί».

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Για λόγους που δεν γνωρίζουμε ο Γ. ΠΑΠΝΔΡΕΟΥ μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος για την είσοδο η όχι στον μηχανισμό στήριξης τον Νοέμβριο του 2011, πέρασε χίλιες και μια νύχτες σε μία νύχτα στις ΚΑΝΝΕΣ και σε 15 μέρες βρέθηκε από πρωθυπουργός στο πουθενά.

Να σημειώσουμε ότι τον ακολούθησαν και οι ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ και ΘΑΠΑΤΕΡΟ και μάλιστα ομολογώντας ο δεύτερος ότι παραιτήθηκε υπό την πίεση της ΜΕΡΚΕΛ.

Τον Μάρτιο του 2012 αναλαμβάνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με περίεργες διαδικασίες ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και έτσι  και ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ γίνεται θεατής της πολιτικής κάνοντας παρέα στην ουσία του Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ( κοινή πορεία).

Η ΝΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ προχωρά στην δημιουργία πολιτικής κίνησης με τον ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ χωρίς στην ουσία να καταφέρνει κάτι το σημαντικό. 

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρχικά προσφεύγουν στην ΔΗΜΑΡ με την οποία εκλέγονται και στη συνέχεια διαφωνούντες ανεξαρτητοποιούνται, όπως οι Ο.ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ και Π.ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ δημιουργώντας την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ δηλώνοντας με την πράξη τους μια νέα πολιτική πρόταση. 

Άλλοι βουλευτές  διαφωνούντες με την επίσημη πολιτική του ΠΑΣΟΚ προσφεύγουν σαν συνεργαζόμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ σαν ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, και μάλιστα εκλέγονται βουλευτές σε καλή σειρά.

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση με την ΝΔ και την ΔΗΜΑΡ με αποτέλεσμα να σέρνεται ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ από τον ΣΑΜΑΡΑ και η ΝΔ να εισπράττει τα θετικά, ενώ το ΠΑΣΟΚ να επωμίζεται τις ευθύνες για τα αρνητικά. 

Στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ οργανώνει το συνέδριο του και ενώ επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα παρά μόνο ο γραμματέας.

Στο βωμό της κάθαρσης ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ, εντοπίζει σαν ενόχους σχεδόν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αφού κλείνουν στη φυλακή τον δεύτερο τη τάξει για πολλά χρόνια ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ, αφήνουν υπονοούμενα για όλους τους Έλληνες οι οποίοι διαχειρίστηκαν δημόσιες δαπάνες, κρατώντας τους στην ουσία «όμηρους».  

Οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ευρισκόμενοι σε πλήρη σύγχυση, ζητώντας πολιτική στέγη, πολλοί καταφεύγουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αρκετοί παρακολουθούν τα γεγονότα αμέτοχοι.

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με του 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να παρέχει   τις υπηρεσίες του στον ΣΑΜΑΡΑ, δήθεν για το Εθνικό συμφέρον, και γινόμαστε μάρτυρες ακατανόητων πραγμάτων όπως, μια  ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ να συνυπάρχει και στην ουσία να συμπράττει στην διάλυση του έργου του πατέρα της, του  ΕΣΥ,  από τον  υπουργό και " αναμορφωτή της υγείας" ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

Τελευταία παρατηρούμε και το πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά να δημιουργείται στην ουσία κίνηση ( των 58) για νέο πολιτικό φορέα μέσα από το ΠΑΣΟΚ στηριζόμενη από την ηγεσία αντί να υπάρξει διαγραφή. 

Το σημαντικό όμως για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι δείχνει την εικόνα ενός διαλυμένου συστήματος με καμία δυνατότητα επανασύνθεσης στον ορίζοντα και με ένα κόσμο να ψάχνεται σε αντίθεση με μια ΝΔ η οποία είναι θέμα χρόνου να επανασυνδεθεί.

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ
Για το ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ τα πράγματα είναι ποιο καθαρά γιατί ξεκίνησε από ένα ποσοστό 3-5% και σε μία νύχτα έφτασε το 29% και το μόνο πρόβλημα που έχει είναι να περιμένει την πλήρη διάλυση του ΠΑΣΟΚ ώστε να δεχθεί τον λαό του και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Κάπου αρχίζει να διαφαίνεται η επιστροφή του ΚΟΥΒΕΛΗ αλλά μάλλον δεν θα γίνει γιατί ο ρόλος του ήταν είναι και θα είναι να εξυπηρετεί το πολιτικό κατεστημένο. 

Στην περίπτωση που δούμε τον ΚΟΥΒΕΛΗ να εντάσσεται στο ΣΥΡΙΖΑ τότε να είμαστε σίγουροί ότι και αυτός η θα έχει γίνει μέρος του κατεστημένου η θα είναι αναλώσιμος.


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Η χρυσή αυγή έχει ξεκάθαρο ρόλο στην παρούσα ιστορική εποχή, γιατί, αφού θέριεψε επί κυβέρνησης ΣΑΜΑΡΑ, αποδεικνύεται ότι αποτελεί τον πολιτικό φορέα ο οποίος  στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ  θα αποτελεί την φθοροποιό δάκτυλο καθοδηγούμενη από τον εκάστοτε ΒΟΡΙΔΗ.

ΚΚΕ
Το ΚΚΕ δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει κάποιο ρόλο στην παρούσα φάση παρά μόνο να διατηρήσει το ποσοστό του και να συνυπάρχει στη βουλή με τον ΣΑΜΑΡΑ.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Σε κάθε περίπτωση με ότι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ο στόχος ήταν η πλήρη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, γιατί ενέβασε το επίπεδο του Ελληνικού λαού σε βάρος των συμφερόντων του συστήματος,  και η ανασυγκρότηση της ΝΔ η οποία  θα νέμεται τα κέρδη από την πρωτοφανή κλοπή του πλούτου ενός λαού και μιας χώρας για τα επόμενα πολλά –πολλά χρόνια…!!





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΕΞΩ ΟΙ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ????
Γράφει ο Ν Βράχος
Η ύποπτη τελικά καταστροφή του Καραμανλή
Μετά το όλεθρο της οικονομίας την περίοδο 90-93,όπου το χρέος ξεπέρασε το 110 %., ακολουθεί μία δεκαετία σταθερότητας στο επίπεδο του περίπου 100% του ΑΕΠ με τη σφραγίδα Σημίτη.
Έπειτα, ήρθε η καταστροφή.
Από το 99,8% του ΑΕΠ το 2004, όταν αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή σκαρφαλώνει στο 107,5% του ΑΕΠ το 2006, στο 112,9% του ΑΕΠ το 2008 και στο 127,9% το 2009. Η χώρα μπαίνει στον αστερισμό της χρεοκοπίας. Παρά ταύτα τόσο ο Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς, υπουργός της Κυβέρνησης εθνικής καταστροφής του Κωστάκη, συνεχίζουν να σπαταλούν και τα τελευταία οικονομικά αποθέματα της πενιχρής μας οικονομίας, προσλαμβάνοντας ΠΑΡΑΝΟΜΑ εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους, γνωρίζοντας τόσο το έγκλημα που διέπρατταν, αλλά και κρυφο χαμογελώντας μεταξύ τους και ‘’βάζοντας στοίχημα’’, πόσο γρήγορα ΘΑ ‘’ΕΠΕΦΤΕ’’ από πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου. Διαφορετικά ποιος θα τολμήσει από τους δύο να ισχυρισθεί ότι δεν ήξεραν και δεν συναποφάσισαν, όταν ο Σαμαράς έκανε ΔΥΟ χρόνια να αποδεχθεί ότι το έλλειμμα ήταν περισσότερο από 15% κι όταν δεν είπε λέξη για τις επιστολές ΔΟΥΚΑ???

Δεν είναι ακριβώς γνωστό, αν η ‘’συνεργασία-έρωτας ’’ Σαμαρά Βενιζέλου υπήρχε εξ άρχής, ΄η, εκδηλώθηκε καθ ΄οδόν προς την προδοσία. Σίγουρο όμως είναι ότι συναντήθηκαν στα χαρακώματα της ντροπής.
Συκοφάντησαν, διαστρέβλωσαν, αγωνίστηκαν , τακίμιασαν ακόμη και με τον Τσίπρα του 3% και του χρυσοφονιάδες του 0,5 %, οι οποίοι φάνηκαν πλουσιοπάροχα οργανωμένοι, κατακαίοντας την Ελλάδα και καταστρέφοντας τα πάντα, τόσο με τη φωτιά και το σίδερο ,όσο και με τις απεργίες των μελών της δημοσιο-υπαλληλικής δικτατορίας, μάσας και ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ το γνωστό ‘’γρηγορόσημο’’, λες και τους προετοίμαζαν από καιρό οι βρώμικες ύαινες νταβατζήδες και τοκογλύφοι.
Έτσι ΔΙΕΛΥΣΑΝ τα πάντα και αποφάσισαν να διαμοιράσουν και τα προγράμματα Παπανδρέου και τα ιμάτια του Πασοκ. Τι ξέχασαν όμως όλοι οι προδότες? Ξέχασαν τις εκατοντάδες χιλιάδες Ή και εκατομμύρια των ΕΝΤΙΜΩΝ οπαδών του κινήματος που έφαγαν ψωμί και λάδι από τον Ανδρέα Παπανδρέου και που πίστεψαν στην ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και στις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου.
Οι τοκογλύφοι, οι νταβατζήδες και όσοι ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΩΝΕ με διπλές κουτάλες, κατάφεραν αυτό που είχαν σαν στόχο. ΣΑΜΑΡΑΣ πρωθυπουργός, Τσίπρας Αντιπολίτευση, Βενιζέλος κολαούζος της ντροπής και του παραδειγματισμού, χρυσοφονιάδες τρομοκράτες και εκτελεστές ώστε να φοβηθεί ο κόσμος
Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στο επόμενο βήμα. Είμαστε άραγε ‘’ευχαριστημένοι’’ με όσα περνάμε? Είμαστε ευχαριστημένοι από την πολιτική αθλιότητα του Σαμαρά και του Τσίπρα? Είμαστε άραγε ευχαριστημένοι από την ΠΑΝΗΛΙΘΙΑ παρουσία του Καμμένου ? Είμαστε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από τους επαγγελματίες χρυσοδολοφόνους που τρομοκρατούν και ληστεύουν τους Έλληνες ?

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι ο Τσίπρας του Στρατούλη με το Σύριζά του και τις συνιστώσες του καθολικού 3,5%, που αποφάσισε να εκδημοκρατικοποιήσει το φασισμό του Πάνου , και ποιος είναι ο Πάνος της πολιτικής ΜΠΟΥΡΔΑΣ και ανοησίας? Ποιος είναι ο Πάνος που ‘’έκλεισε’’ την Ελίντα Α.Ε και έσπασε όλα τα ρεκόρ… αναγνωρισιμότητας ως, Ο ! μάνατζερ της αποτυχίας ; Ποιος είναι ο άθλιος πολιτικάντης ψεύτης και συκοφάντης που επιχείρησε να προσβάλει το θεσμό της Προεδρίας?
Σήμερα, ένας κομμουνιστής και ένας ακροδεξιός σε μια άτυπη(?), άγνωστη για μας συμφωνία, με μια ακροδεξιά εγκληματική δολοφονική Ναζιστοφασιστική οργάνωση των πρώην συναγωνιστών του Αντώνη τη Χρυσή αυγή, τακίμιασαν και ιδεολογικά ! σας ζητούν να τους ψηφίσετε για να ..σας σώσουν !!!
Θα πυροβολήσουμε ξανά τα πόδια μας? Θα συνεχίσουμε να καταστρέφουμε το μέλλον των παιδιών μας?
ΡεΕΕΕ! Τι χάλια, τι ξεπεσμός, τι κατάντια !
ΥΓ.
Σήμερα, ο δικαιωμένος ΠΛΗΡΩΣ στη συνείδηση των Ελλήνων, πρώην Πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου και η ομάδα των συνετών και ΕΝΤΙΜΩΝ συνεργατών του, αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις , και συνεχίζουν το έργο διάσωσης της πατρίδας μας.
Πόσο ακόμη, και τι άλλο απαιτείται, για να τους ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ να συνεχίζουν την αναγέννηση της πατρίδας μας? Οι αποκαλύψεις, η διαφάνεια και η λογική, μας εφοδιάζουν με εκείνα τα στοιχεία ώστε η ψήφος μας, το δημοκρατικό αυτό προνόμιο, να συμβάλει στην αναγέννηση της πατρίδας μας, στη σωτηρία των παιδιών μας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΩ ΤΙ ΝΑ..ΘΥΜΗΘΩ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΥΤΕ..ΕΥΡΩ;

«Γειά σου ρε Γαλάνη με τα ωραία σου. Ώστε 3 χιλιάδες ευρώ δήλωσες εισόδημα το 2009; να σου στείλω φαί με την πρόνοια...»
«Μήπως βρίσκεται καμία βοήθεια για την κα Γαλάνη- την φίλη του Αλέξη ντε- που η κακομοίρα δηλώνει εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας;»
«Η Δημητρούλα δεν ξεκίναγε τις συναυλίες της λέγοντας πως πρέπει να φύγει η χούντα του μνημονίου; Για να συνεχίζει να κλέβει την εφορία;»

«Αυτό το Σάββατο μαζεύουμε τρόφιμα στο Μέγκα για τις άπορες Δήμητρα Γαλάνη και Τάνια Τσανακλίδου»
«Η Γαλάνη μαζί με την άλλη αντιστασιακή Χαρούλα Αλεξίου- Βελουχιώτη δεν δίνουν συναυλίες; Πού πήγαν τα λεφτά οέο ;»
«Πληροφορίες ότι η Δήμητρα Γαλάνη έκρυβε τα εισοδήματα της σαν αντίσταση στην κυβέρνηση του μνημονίου επιβεβαιώνονται.. ανάρχα η δικιά σου»

«Αληθεύει ότι ο αγανακτισμένος Κότσιρας ξέχασε να κάνει δήλωση;»
«Κοτσιρας + γαλάνη δεν σχολιάζουν στοιχεία ΣΔΟΕ που δείχνουν ποσό φοροφυγάδες είναι..γιατί είναι χαλκευμένα από τους μνημονικούς εφοριακούς»

«Η πηγή μου, μου αποκάλυψε γιατί βγήκε στην αντίσταση για το μνημόνιο η Χαρούλα. Έχασε μου είπε 2 εκ από το κούρεμα των ομολόγων»

«Κλαίω από το πρωί για το δράμα της Ζυριζαίας Δημήτρας Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.. να γιατί κάνει αντίσταση στο μνημόνιο»
«Απόψε το βράδυ μετά την προσευχή θα κρατήσω λίγο από το βραδινό μου να το δώσω στην Δημ.Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες το χρόνο η κακομοίρα»
«Όσοι έχετε παλιά ρούχα τα μαζεύουμε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής για να τα δώσουμε στην Γαλάνη και τον Κότσιρα που υποφέρουν...»

«Όταν η Χαρούλα έλεγε να φύγει η χούντα.. το ΣΔΟΕ εννοούσε;»

«Αυτοί οι δήθεν αριστεροί, τύπου Χαρ. Αλεξίου και Γαλάνη που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο.. είναι οι πιό σιχαμένοι»

«Άντε καληνύχτα Γαλάνη. Εσύ φαντάζομαι με 3000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο... κοιμάσαι κάτω από την γέφυρα..και ετοιμάζεσαι για την ταξική μάχη»