Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ "ΚΟΨΕΙ" ΤΟΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ…!!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 11.02.2014 
Το σίγουρο είναι ότι θαύματα στην εποχή μας δεν γίνονται, και αυτό θα πρέπει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνης να το βάλλει καλά στο μυαλό του και να σταματήσει να ψευτοαριστερίζει, ανδεν θέλει από την μία να εκθέτει τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα  και από την άλλη να οδηγήσει το κόμμα του εκεί που το είχε με τις απόψεις του στο 3% το οποίο  με το ζόρι έμπαινε κάθε φορά στην βουλή.
 Αλλοίμονο κύριε Λαφαζάνη, να κατηγορείς τον Οδυσσέα Βουδούρη  για όλα τα δεινά στην Ελλάδα και να τραγωδοποιείσαι ταυτιζόμενος με τις απόψεις του Πάγκαλου που ασκούν την ίδια κρητική με σένα για τον Βουδούρη. 

Πέρα από αυτά όμως, θα μπορούσε το μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να μας πει πώς το 3% έγινε 30% και έχει μια δυναμική για  αυτοδυναμία;

Πες μας κ. Λαφαζάνη, αν ένας πολίτης που ψήφιζε για χρόνια ΠΑΣΟΚ συμμετέχοντας σε όλες τις διαδικασίες του, σήμερα επέλεξε να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ θα τον δεχθείς;

Εσύ κ. Λαφαζάνη, που εκφράζεις την αριστερή συνιστώσα του 3%, εάν δεις έναν πρώην ΠΑΣΟΚΤΖΗ να εισέρχεται στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικεί κάποια κομματική θέση, θα του στερήσεις το δικαίωμα της όποιας δημοκρατικής επιλογής;

Ακουσα προχθές ότι στην Μεσσηνία θα έβαζε ο ΣΥΡΙΖΑ σε διαδικασία την επιλογή του Βουδούρη  για περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τρελάθηκα, ποια είναι κ. Λαφαζάνη τα τοπικά σου στελέχη  στην Μεσσηνία; ποια είναι η απήχησή τους στην τοπική κοινωνία; και πως μπορεί το 3% να αποφασίζει για το 30%;

Αν πράγματι θέλεις να βάλλεις διαδικασία προεπιλογής, θέσε το θέμα σε λαικές δημοτικές συνελεύσεις για να δείς πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος σου...!!!

Πέρα απ όλα αυτά όμως, πες μας «σύντροφε» Λαφαζάνη, μήπως ο κ. Βουδούρης είναι ο μοναδικός που φοβάται το σύστημα "ΠΑΣΟΚ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΤΑΤΟΥΛΗΣ-ΑΠΟΡΡΟΙΜΑΤΑ", στην Πελοπόννησο , και έσπευσες να τους δικαιώσεις με την άμεση αντίδραση σου, αντί να στηρίξεις την επιλογή του αρχηγού σου και να περιμένεις να του ρίξεις την ευθύνη με το πέρας των εκλογών εφ' όσον βέβαια χάσει;  

Καλό όμως θα ήταν να έβαζες και ένα όνομα απέναντι στον κ. Βουδούρη για να δούμε το αντίμετρό σου, πράγμα που δεν έκανες γιατί δεν σε ενδιέφερε πραγματικά, αφού  ο μοναδικός σου σκοπός ήταν να «κόψεις» την παραπάνω υποψηφιότητα με κάθε τρόπο.

Μήπως τελικά «σύντροφε» Λαφαζάνη μετά την πολιτική «εξόφληση» του κ. Κουβέλη, εποφθαλμιάς την θέση του συνεχιστή  του ρόλου του ρυθμιστή στο πολιτικό δίπολο για τα επόμενα χρόνια ανακόπτοντας την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία;

Μπορείς να μας απαντήσεις κ. Λαφαζάνη τι θα γινόταν στις προηγούμενες εκλογές αν δεν «ξέκοβε» ο κ. Κουβέλης από το ΣΥΡΙΖΑ, αν δηλαδή θα κέρδιζε η όχι τις εκλογές;

Ας ανοίξει τα μάτια του και τα αυτιά του ο Ελληνικός λαός  και να καταλάβει μια για πάντα ότι όταν είναι να έρθει η αριστερά στα πράγματα, πάντα βρίσκεται ένας «Δούρειος ίππος» και την εξουδετερώνει…!!!



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Τσίπρας, κατά την επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών/δημάρχων, εφαρμόζει τις αποφάσεις του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και τις δικές του διακηρύξεις για “συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων”;
Δύο επισημάνσεις από τη μέχρι τώρα διαδικασία επιλογής υποψηφίων και τα “επεισόδια” Καρυπίδη, Βουδούρη:
- Η επιλογή των υποψηφίων έγινε με τη μέθοδο της “εισήγησης πακέτου” (με αποδοχή ή απόρριψη του “πακέτου” στο σύνολό του) και όχι με εισήγηση/συζήτηση για κάθε υποψηφιότητα.
Μέθοδο λήψης αποφάσεων που έχει εντόνως επικρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν την εφάρμοσαν άλλοι.
-Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε για δύο περιφερειάρχες όχι απλώς χωρίς τη συμμετοχή των περιφερειακών του οργάνων, αλλά ενάντια στην εκφρασμένη ή διαφαινόμενη βούλησή τους.
Σε ένα αριστερό κόμμα που σέβεται τις αρχές του, η ανατροπή μιας λαθεμένης εισήγησης κάποιου περιφερειακού οργάνου γίνεται από ένα άλλο, ευρύτερης σύνθεσης, περιφερειακό όργανο, όχι από ένα κεντρικό που θα πάρει μάλιστα και την τελική απόφαση.
Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να έχει χάσει πολύ νωρίς την αξιοπιστία του!

Ανώνυμος είπε...

Συνεργασίες υποταγμένες στο στόχο της διαχείρισης
Την προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια ενσωμάτωσης κάθε στοιχείου που φέρει «αντιμνημονιακή» σημαία ευκαιρίας, κρύβοντας πίσω απ' αυτήν τη στράτευσή του υπέρ ενός άλλου μείγματος διαχείρισης που για το λαό δεν έχει καμία διαφορά, επιβεβαιώνουν τα κορυφαία του στελέχη, με αφορμή τη «φασαρία» που προκλήθηκε απ' τις υποψηφιότητες Καρυπίδη και Βουδούρη.

Ο γραμματέας της ΚΠΕ Δ. Βίτσας, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Βήμα» υπερασπίστηκε την επιλογή Βουδούρη και ισχυρίστηκε πως η αγνόηση της επιθυμίας των οργανώσεων Πελοποννήσου όχι μόνο δε συνιστά «αποδυνάμωση της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος», αλλά «ενδυνάμωσή της»!

Ανώνυμος είπε...

Αντέτεινε στις αντιδράσεις το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Καρυπίδη αποσύρθηκε παρά την αντίθετη γνώμη της τοπικής οργάνωσης, καθώς ξέφευγε απ' τα όριά της και αφορούσε ένα γενικότερο πολιτικό ζήτημα. Παραδέχτηκε, δηλαδή, ότι η υποψηφιότητα Βουδούρη εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό της Κουμουνδούρου για τον οποίο δεν πέφτει λόγος στις κατά τόπους οργανώσεις. Εξηγώντας πρόσθεσε: «Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει να καταδικαστεί και στις περιφερειακές εκλογές η κυβερνητική πολιτική (...) να είναι συσπειρωτικός, θέλει δηλαδή να έρθουν άνθρωποι και πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο, στον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα κι αν δε συμφωνούν πλήρως στο πρόγραμμά του (...) Σ' αυτήν τη λογική νομίζω ότι ο Οδυσσέας Βουδούρης όχι απλώς είναι μια χαρά, αλλά προσθέτει κιόλας».

Σε υπόμνηση του «μνημονιακού παρελθόντος» του Ο. Βουδούρη, ο Δ. Βίτσας αντέταξε ότι «...αν η λογική είναι ότι μια φορά αν κάνεις κάτι αυτό διαγράφει όλη σου τη ζωή, τότε δεν συνεννοούμαστε». Και διεμήνυσε στις οργανώσεις του κόμματος που αντιδρούν να διορθώσουν κακές συνήθειες...

Ανώνυμος είπε...

Παραδέχτηκε ότι η «μεγάλη ευρύτητα» που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση για να βάλει στο χέρι την αστική διαχείριση, ομολογία που επένδυσε με πομφόλυγες όπως «η κοινωνία υποφέρει τώρα, δεν θα της πάμε λοιπόν ένα Ευαγγέλιο για μετά από 20, 30.. 50 χρόνια πάνω στο οποίο εμείς θα θέλουμε απλά ισχυροποίηση, αλλά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα κάνουν πολιτική. Πάμε να τους ανατρέψουμε τώρα». Κρύβοντας, φυσικά, ότι για το λαό ούτε ανακούφιση δεν υπόσχονται όσοι του πλασάρονται για μεσσίες.

Γιατί, φυσικά, δεν αφορά το λαό ο στόχος για διευθέτηση του χρέους ώστε να εξοικονομηθεί χρήμα που θα κατευθυνθεί στους καπιταλιστές για την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Οπως είπε ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «Real»): «Παραμένουμε απολύτως σταθεροί και συνεπείς σε αυτά που είπαμε στις τελευταίες εκλογές - ακύρωση Μνημονίου, επαναδιαπραγμάτευση δανειακής σύμβασης, δραστικό "κούρεμα" χρέους (...) χωρίς τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, ανεξάρτητα από το αν είναι επαχθές ή όχι, δεν είναι δυνατόν η οικονομία να επιστρέψει στην ανάπτυξη (...) Κάθε μέρα που περνάει, αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ανοιχτά αυτιά ολοένα και περισσότερα στο διεθνή χώρο και όχι μόνο».

Ανώνυμος είπε...

Η συνέπειά τους αφορά στις δεσμεύσεις τους απέναντι στους καπιταλιστές, που άλλωστε οι ίδιοι αξιώνουν ευθέως πλέον να τερματιστούν οι μνημονιακές πολιτικές στο κομμάτι φυσικά που παρεμποδίζει τη ρευστότητα και τις ενισχύσεις που ορέγονται. Οι ανατροπές που αυτές οι πολιτικές έφεραν στη ζωή των εργαζομένων θα παραμείνουν και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό για το οποίο επιχαίρει ο Δ. Παπαδημούλης είναι γιατί διαπιστώνει στροφή προς το μείγμα διαχείρισης που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα δυνατότητα να εξασφαλίσει συμμάχους στη διαπραγμάτευση για το χρέος και τη ρύθμισή του, προϋπόθεση για να μπορέσει ως κυβέρνηση να ενισχύσει την αστική τάξη.
ΚΑΣ.